Idag har jag en stenklar dubbel att bjuda på. Matcherna är tagna från svenska div. 1 i Ishockey och från Spanien där jag har oerhört intressant info från en match. Det råder influensa i ett av lagen och minst 6 spelare missar matchen. Maxinsats från sida, häng på!

Dubbel:
Ishockey – Div. 1 D
Nyköping – Huddinge (Huddinge vinner)
Basket – Spanien
Estudiantes – Gran Canaria (Gran Canaria vinner)
Odds: 2.15 @ Expekt 
Insats: 10/10
Spelstopp: 2009-10-14  19.00

Nyköping – Huddinge
Nyköping har 1 seger och 6 förluster, Huddinge har 6 segrar och 1 förlust. Där ser ni en klar skillnad lagen emellan och då förstår ni att Huddinge ska vara favorit här trots bortaplan.

Nyköping har inlett säsongen uselt, man vann premiärmatchen men har efter den matchen 6 raka förluster. Man förlorar mot alla lagen och även Vallentuna som ligger sist i tabellen har slagt Nyköping.

Huddinge ångar på och har nu 5 raka segrar. Man ligger på tredje plats i tabellen och har fin fina 36-13 i målskillnad efter 7 matcher. Huddinge slog nuvarande serieledarna Arlanda Wings senast och det var första förlusten för Arlanda. En mycket stark insats av Huddinge.

Huddinge ska rent kapacitetsmässigt vara mycket bättre än Nyköping. Huddinge är tippade att vinna serien av många och man verkar leva upp till förväntningarna då man endast har 6 segrar och 1 förlust på de 7 första matcherna. Den här matchen vinner Huddinge alla dagar i veckan!

Nyköping har interna problem i klubben och tränaren har nyligen avgått efter hot och dåliga resultat.

Nyköping saknar även sin bäste back Johan Ånelöf till den här matchen vilket givetvis kommer vara kännbart för laget.

Estudiantes – Gran Canaria

Här har jag smaskig info att bjuda på.

Estudiantes åkte på stryk i premiären senast och man kommer nog gå en tuff säsong till mötes. Även Gran Canaria förlorade i premiären. Dock bara med 2 poäng. Gran Canaria hade ledningen i stort sett hela matchen fram till sista quarten då man tappade allt och förlorade till slut med 2 poäng på ett snöpligt sätt. Nu är man ute efter revansch!

Nu till den smaskiga infon jag har. Estudiantes har kraftiga problem inför dagens match då det råder influensa i laget. Estudiantes anmälde 12 spelare till matchen och igår kväll låg 6 av dessa spelare sjuka i influensa. Det är den befarade svininfluensan spelarna har blivit drabbade av. Man lär få det tufft att spela den här matchen då man inte har särskillt många spelare att gå runt på.

Gran Canaria är i stort sett skadefria och friska framför allt.

För er som ändå inte är övertygade att Gran Canaria vinner så har jag lite mer info lagen emellan. Gran Canaria har vunnit 3 av de 4 senaste mötena på Estudiantes hemmaplan. Senaste mötet slutade förkrossade 66-88 till Gran Canaria. Jag tror Gran Canaria hade vunnit den här matchen även om inte Estudiantes haft influensa i laget.

Estudiantes – Gran Canaria
Mitt tips: Handicap (5-0) 2
Odds: 1.88 @ Expekt
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-14  20.00

Med ovanstående information om matchen plus det faktum att man borde köra över sitt motstånd idag så lirar jag den här till medel insats.