Som vanligt är utbudet stort på lördagar. Jag har hittat två bra spel från den Tyska fotbollen idag. Häng på!


Leverkusen – Wolfsburg
Mitt tips: 1
Odds: 1.71 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.30

Leverkusen har en extremt bra form då man är obesegrade efter 21 omgångar i Bundesliga! Man leder serien och det beror till stor del på lagets starka defensiv. Man har tyska A-landslags målvakten Rene Adler i målet och framför honom huserar Sami Hyypiä som verkligen fått en nytändning i Leverkusen. Tillsammans med Manuel Friedrich bildar han ett stabilt mittbackslås. Man har tack vare dessa spelare bara släppt in 17 mål på 21 omgångar. Framåt har man skytteligaledaren Stefan Kiessling som leder skytteligan med sina 13 mål. Tillsammans med honom spelar Eren Derdiyok som gjort 9 mål. Riktigt vasssa forwards med andra ord. Leverkusen trivs mycket bra på hemmaplan där man spelat hem 26 av 30 möjliga poäng den här säsongen. 8-2-0 är resultatraden och målskillnaden är mycket fina 26-7. Det mesta talar för att laget kan ståta med 9 segrar efter den här matchen.

Wolfsburg har det inte lätt. 9 raka matcher utan seger har man nu och av dessa 9 matcher är 5 matcher förluster. Det är rena hönsgården i Wolfsburgs försvar och tack vare det har laget släppt in flest mål i hela Bundesliga. Man har släppt in hela 42 mål den här säsongen vilket innebär att man snittar 2 insläppta mål per match. riktigt uselt snitt för Wolfsburg!

Lagen har mött varandra 12 gånger på Leverkusens hemmaplan sedan 1997. Det har slutat med 9 segrar för Leverkusen och de 3 återstående matcherna har slutat oavgjort. Stort plus för Leverkusen här som verkar ha lätt för Wolfsburg på sin hemmaplan.

Leverkusen saknar Simon Rolfes som är skadad och Arturo Vidal som är avstängd.
Wolfsburg saknar Benaglio och Rèver som är skadade. Makoto Hasebe är avstängd och missar matchen. Man har även frågetecken för Anfallaren Martins.


Bayern Munchen – Dortmund
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.05 @ Digibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.30

Den stora frågan jag ställer mig är: Vilka kan egentligen slå Bayern Munchen i den form de är i? Knappast Dortmund i alla fall. Bayerns form är helt otrolig för tillfället. Man har 10 raka segrar bakom sig och här följer resultaten i segrarna: 6:2, 1:3, 3:0, 2:3, 2:0, 1:3, 5:2, 1:5, 1:4 och 2:1. Som ni ser så man vunnit samtliga matcher förutom två med 2 mål eller fler. Det är riktigt starkt och nu möter man ett Dortmund som är ur form. Det känns som en passande uppgift och över 2 gånger pengarna hos Digibet känns generöst. Man slåss med Leverkusen om serieledningen och motivationen inför den här matchen lär det inte vara något fel på. Vid seger med många mål så kan man nå serieledningen trots att Leverkusen vinner sin match.

Dortmund har det jobbigt för tillfället. Två raka förluster mot lag som man normalt ska ha bra chans mot är inget som imponerar. Senaste bortamatchen var mot Stuttgart och i den matchen blev man överkörda med 4-1. Det bör bli liknande siffror idag igen. Spelet känns extra säkert när man ser Dortmunds långa skadelista: Öztekin, Widenfeller, Valdez, Tinga, Rangelov, Kuba, Kehl, Feulner och Bender. Flera nyckelspelare för Dortmund saknas alltså och det är mycket tack vare alla skador som laget presterar uselt för tillfället. Nu möter man Bayern som är superform på deras hemmaplan och då är allt annat än förlust en ruskigt bra prestation av Dortmund.

Bayern är dessutom överlägsna i inbördes möten med Dortmund. Man har mött varandra 17 gånger på Bayerns hemmaplan sedan 1994 och det har slutat med 10 segrar för Bayern och 7 matcher har slutat oavgjort. Notebart är att Bayern har vunnit 5 av de 6 senaste mötena med 2 mål eller fler. Det talar för mitt handicap spel idag!