Det är en riktigt härlig fotbollslördag vi har framför oss. Jag kommer njuta av lördagen i Borås och se matchen mellan Elfsborg-GAIS på Borås arena. Hoppas det blir en match värd att se. Jag tror många av er kommer vara bänkade framför tvn då det visas toppfotboll från 16-24 inatt. Härligt!

Kristianstad – Torslanda
Mitt tips: 1 (hcp 0-1)
Insats: 3/5
Odds: 2.06 @ Betsson
Spelstopp: 2009-09-12 16:00

En match mellan toppen mot botten, seriens bästa hemmalag mot seriens sämsta bortalag. Kristianstad ligger trea i tabellen, endast 1 poäng bakom ettan IK Sleipner. Man slåss alltså för uppflyttning. Torslanda ligger tredje sist i tabellen, endast tre poäng före Jumbon Lindome. Det ska vara klasskillnad i denna matchen.

Kristianstad har en strålande hemmaform med 7-1-1 som resultatrad och 26-11 i målskillnad vilket vittnar om att man gillar att vinna matcherna med fler än ett mål. Dock har man två matcher utan seger nu, 2-2 senast borta mot serie jumbon Lindome. Till sitt försvar har Kristianstad att man hade 4 spelare avstängda. Sedan förlorade man hemma mot Öster som är ett topplag som har gått som tåget på sistone med 1-3. Räkna med revanschlusta nu.
Torslanda har det tufft som sagt. 1-1-5 är resultatraden för deras 7 senaste matcher och det imponerar inte direkt. Dessutom är man seriens sämsta bortalag med 1-2-6 som resultatrad. Man kommer få det tufft på bortaplan mot seriens bästa hemmalag. Man fick med sig en pinne från senaste matchen men den satt långt inne då man fick en straff med sig i 92a minuten som man förvaltade väl och kvitterade.

Kristianstad får tillbaka tre spelare från avstängning som troligen går rakt in i startelvan så räkna med ett starkare Kristianstad idag.
Torslanda fick Joakim Viberg utvisad i senaste matchen och han kommer att saknas här.

Ett topplag som är väldigt starka hemma och som får tillbaka tre spelare från avstängdning mot ett bottenlag med sargat självförtroende och som har en spelare avstängd. Kristianstad bör vinna den här matchen enkelt.

Bordeaux-Grenoble
Mitt tips: 1 (hcp 0-1)
Insats: 3/5
Odds: 1.93 @ Betsson
Spelstopp: 2009-09-12 21:00

Bordeaux var med i toppen förra säsongen och slogs in i det sista. Man har utvecklats enormt som fotbollslag den senaste tiden. Man ligger nu etta i tabellen efter fyra omgångar där man tagit 3 segrar och spelat en match oavgjord. Två segrar av två möjliga har man tagit på hemmaplan och har 8-1 i målskillnad, 4-0 och 4-1 har man vunnit med och mycket talar för ytterligare en målrik tillställning.
Grenoble som kommer på besök ligger sist med 0 inspelade poäng på de fyra inledande omgångarna. Man spelar defensiv fotboll med ett kompakt försvar och det märks på resultaten som ofta slutat med uddamålsförlust. Dock har man mött betydligt enklare motstånd än Bordeaux och nu lär man få det extremt tufft.

Bordeaux mittfällts motor heter helt klart Yoann Gourcouff och han presterar underbar fotboll för tillfället. Det behövs för att vara med och slåss i toppen i år. Han kommer att spela den här matchen men det gör däremot inte backen Matthew Chalmé som är avstängd idag.
Grenoble kommer till spel utan Tadic och Cesar som skadade sig på sina landslagsuppdrag. Tunga förluster för Grenoble som behöver ett fullt lag till en såppas svår match som denna.

Det är toppen mot botten i denna matchen och Bordeaux har presterat mycket fin fotboll i år, inte minst på hemmaplan där man dessutom gör mycket mål. Jag tvekar inte en sekund när jag lägger in hcp spelet (0-1) i denna matchen där jag tror Bordeaux vinner men absolut minst två mål.