Idag har jag hittat ett bra spel från den Svenska fotbollen.


Elfsborg – AIK
Mitt tips: Halvtid/Fulltid: 1/1
Odds: 2.70 @ 188bet
Insats 6/10
Spelstopp: 20.00

Inför säsongen så hade många höga förväntningar på dessa två lag som verkligen inte har levt upp till förväntingarna. Elfsborg ligger på en femte plats medan AIK ligger på en pinsam jumboplats tillsammans med Trelleborg.

Elfsborg är som alla vet starka på hemma på Borås Arena där man har sitt konstgräs. Man har resultatraden 4-2-0 och fina målskillnaden 16-4 på dessa 6 matcher. Om man ser till matchbilden i samtliga matcher så har Elfsborg vart klart överlägset men haft något svårt att få in bollen i de matcher man tappat poäng i. Får man bara ordning på målskyttet så finns det troligen inget lag som har en chans mot svårspelade Elfsborg på Borås Arena.

AIK är inne i en djup svacka. Man vann dock senast hemma mot Trelleborg med 1-0 men det säger inte så mycket då Trelleborg ligger sist tillsammans med AIK på samma poäng. Nu blir det betydligt svårare och då AIK haft det väldigt tungt i årets stormatcher så tror jag inte man kan rå på Elfsborg ikväll. Förlust mot DIF i derbyt, stor förlust mot blåvitt för någon vecka sedan och före det förlust mot Helsingborg borta. Med största sannolikhet får man räkna in ytterligare en förlust ikväll.

Elfsborg har extremt lätt för AIK på Borås Arena. AIK har aldrig vunnit på Borås arena och man har bara mäktat med att göra 1 enda mål på Elfsborg sedan Borås Arena byggdes. Elfsborg å andra sidan har gjort hela 10 mål på de 5 matcher man mött varandra på Borås Arena. Klar fördel Elfsborg!

Det finns dock frågetecken då skadeläget i Elfsborg är mer än jobbigt för tillfället. Långtidsskadade är Ishizaki, Ilola, Rennie och Johan Sjöberg. På skadelistan finns nu även båda ordinarie mittbackarna Martin Andersson och Teddy Lucic. Den fjärde och sista mittbacken Elfsborg har är Anders Wikström och han har en fruga som ligger på sjukhuset och väntar barn (Vilket hon gjort i en vecka nu så det bör vara dags snart?). Vill barnet ut under matchen har Wikström klartecken att lämna planen av Magnus Haglund och vad finns då kvar? Usla Johan Karlsson och vem mer?. Frågetecken är det också för Allsvenskans bäste spelare, Anders Svensson, som missade gårdagens träning p.g.a. ”tråkigheter inom familjen” som Haglund milt uttryckte det. Haglund kunde igår kväll inte ge något svar på huruvida Anders spelar eller inte.

Jag väljer halvtid/fulltid p.g.a. att jag tror Elfsborg kommer inleda som vanligt i väldigt hög fart och AIK brukar inleda matcherna något skakigt. Får Elfsborg in en boll i början så lär man behålla den ledningen genom hela matchen och på så vis är 2.70 extremt bra för det här spelet.