Utbudet idag är väldigt magert och det finns i stort sett bara ett par matcher från Superettan att spela på. Jag väljer att spela på matchen mellan GIF Sundsvall-Väsby. Alla spelar stenhårt på ettan i den här matchen men jag har valt att spela på något annat i matchen.  

GIF Sundsvall – Väsby United
Mitt tips: Väsby gör mål i matchen: NEJ
Odds: 2.25 @ Expekt
Insats: 5 Units
Spelstopp: 2009-10-12  19.15

GIF Sundsvall ligger på kvalplats upp till Allsvenskan och man har fyra poäng upp till Åtvidaberg på som ligger på andra plats i tabellen och därmed direktuppflyttning. Man har tre matcher kvar att spela och vid vinst i denna match tar man ett stort kliv mot minst kval. På hemmaplan är Giffarna väldigt starka och man har resultatraden 8-3-2 och 25-11 i målskillnad. Man har haft det kämpigt på sistone och poängen har uteblivit för laget. Framförallt mot sämre lag har man haft svårt och se här så förstår ni, 1-1 mot Vasalund, 1-1 mot Trollhättan, 1-1 mot Qviding. Dock har alla dessa tre matcher en sak gemensamt, Sundsvall har spelat på bortaplan. Nu är man på hemmaplan igen och senast så vände laget underläge från 1-2 till 3-2 under matchens 5 sista minuter mot Syrianska, kanske kommer vändningen för Sundsvall nu.

Väsby som kommer på besök kämpar i botten. Det är stenhårt i botten och Väsby har 29 poäng tillsammans med 3 andra lag. Man ligger bara 1 poäng före Norrköping och Sirius som ligger sist i Superettan. Uppåt har man en poäng till Qviding och 3 poäng till Jönköping Södra. Stenhårt som sagt och det skiljer bara 4 poäng mellan Sirius på jumboplatsen och Jönköping på 10e plats. Väsby har haft det väldigt jobbigt på bortaplan och med resultatraden 2-3-8 och målskillnaden 7-22 kan man vara allt annat än nöjd. Riktigt illa. Formen är väl inte speciellt bra då man har 5 poäng på sina 5 senaste matcher. Laget har haft väldigt svårt att göra mål och i 4 av de 5 senaste matcherna har Väsby blivit nollade.

Båda lagen har bekymmer med spelare som inte kan komma till spel av diverse anledningar. Sundsvall får klara sig utan Nuri Mustafi, Magnus Powell, Alieu Jagne som alla är långtidsskade, dock har ingen av dessa spelat någonting den här säsongen nästan. Värre är det med skadan på Hannes Sigurdsson som blir borta resten av säsongen, Hannes har gjort 10 mål för Sundsvall i år vilket gör att han leder lagets interna skytteliga. Giffarna saknar även Aziz Corr Nyang som är avstängd och Emil Forsberg och Robert Mambo Mumba som är på landslagsuppdrag. Tunga avbräck för Sundsvall då Nyang ligger tvåa i interna skytteligan och de andra spelarna är ordinarie i vanliga fall.

Väsby har haft ett virus inom laget i över en vecka nu och enligt tränaren så är det nya fall varje dag av spelare som inte känner sig så bra. Dock ska läget har stabiliserats nu men som alla vet så brukar det ta en tid innan man kommer igång igen efter sjukdom. Man saknar även båda ordinarie kantmittfältarna Niklas Maripuu och Viktor Lundberg som båda är iväg på landslagsuppdrag.

Det är seriens tredje bästa hemmalag mot seriens tredje sämsta hemmalag. Båda lagen saknar spelare men det är väl inget snack om vilket av lagen som har den bredaste truppen och bäst kvalité på sina bänkvärmare. Som ni kan läsa ovan så har Väsby gått mållösa från 4 av de 5 senaste matcherna och när man nu saknar sina två yttermittfältare plus att man möter ett av seriens bästa hemmalag så lär det inte bli lätt att göra mål. Jag väljer att spela att Väsby inte gör något mål i matchen till fina 2.25 hos Expekt. En medelinsats är det värt!