Ikväll har jag hittat dagens bästa spel i den svenska Elitserien i ishockey. Det är ett hemmastarkt lag som tar emot ett något skadedrabbat bortalag och jag tar ställning i matchen. Häng med!


Frölunda – Brynäs
Mitt tips: 1
Odds: 1.67 @ Expekt
Insats: 7/10
Spelstopp: 19.00

Det här är en typiskt sexpoängs match. Båda lagen ligger i mitten av tabellen och Frölunda är bara 3 poäng före Brynäs inför kvällens match. Frölunda har spelat upp sig den senaste tiden och man har nu två raka kryss i svåra matcher mot serieledaren HV71 och hemmastarka Luleå. Nu väntar ett betydligt enklare motstånd och lägg därtill att man har hemmaplan så har du formeln för en bra etta. Frölunda har spelat bra hemma i Scandinavium den här säsongen och resultatraden 11-4-3 är helt okej. Man är nu uppe i 7 raka utan förlust på hemmaplan och det finns inget som talar för att Brynäs kommer bryta den sviten ikväll.

Brynäs åkte på stryk med 0-3 hemma mot Färjestad i senaste omgången och det var en klar missräkning för Brynäs. Man har gjort det helt okej den senaste tiden men man är klart svagare på bortaplan än hemmaplan. Mot Frölunda har man extra tufft då man inte vunnit i Scandinavium sedan den 6e Februari 2006! Statistiken talar sitt tydliga språk, Frölunda har 13 vinster, 4 matcher har slutat oavgjord och Brynäs har bara vunnit en match sedan 2003. Det är ingen rolig statistik för Brynäs som troligen kommer gå en tuff match till mötes ikväll igen.

Frölunda saknar återigen Rikku Hahl och Andreas Karlsson.

Vi tar de goda nyheterna först för Brynäs del och det är att Andreas Dackell är tillbaka och att suveräna Jacob Markström kommer att vakta buren i Brynäs. Men de dåliga nyheterna är att laget som redan var skadedrabbat saknar nu ytterligare tre viktiga spelare i dagens match. Dixon är avständ efter slagsmål senast, Lauritzen och Somervuori missar matchen p.g.a. skador. Sedan tidigare är även Lars Jonsson, Petri Kokko och Mads Hansen skadade. Tugnt för Brynäs…