Dagens spel är hämtat från den Nordiska fotbollen och jag har saken klar för mig. Hemmalaget är flera klasser bättre än motståndarna idag. Häng på!

FC København – Silkeborg
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.85 @ Bwin
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

Köpenhamn har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt. Man har 6-1-0 som resultatrad efter 7 omgångar och man är dessutom vidare till gruppspelet i Champions League. Givetvis kommer det bli en tuff säsong för huvudstadslaget men man har helt klart bredden på spelartruppen som krävs. Man har gjort några nytillskott till den här säsongen och man ser starkare ut än någonsin. Annat kan man säga om motståndarna Silkeborg som inte varit direkt aktiva på transfer marknaden. Förra säsongen slutade man på en 8e plats, bara 5 poäng ned till nedflyttning, och den här säsongen ser inte ut att bli mycket bättre. Truppen hade svårt att klara sig kvar förra säsongen men hade änglavakt och lyckades, den här säsongen har man inte direkt förstärkt truppen och det talar ju knappast för att laget ska hålla sig kvar. Man har inlett den här säsongen med 0-3-4 som resultatrad på de 7 inledande omgångarna.

Köpenhamn är som alla vet oerhört starka hemma på parken i Köpenhamn. Förra säsongen slutade man på 13-2-2 som resultatrad och mäktiga 40-10 i målskillnad. Den här säsongen har man inlett med 2 segrar och 1 oavgjord match på de tre inledande hemmamatcherna. Man har målskillnaden 6-1 på dessa tre matcher och poängtappet kom i första matchen. Nu har laget spelat ihop sig bättre och man har kört över Nordsjaelland och Lyngby med 2-0 respektive 3-0 på sin hemmaplan. Man har även spelat ut Rosenborg på sin hemmaplan och som ni förstår så är man ruskigt starka hemma på Parken. Idag tar man utan tvekan 3 nya poäng och förhoppningsvis får vi se ett nytt målkalas!

Silkeborgs bortaspel är allt annat än bra. Man har bara tagit 1 poäng på sina 4 bortamatcher den här säsongen och målskillnaden 2-8 talar sitt tydliga språk, Silkeborg har det tufft i bortaspelet. Man ska dessutom veta att lagen Silkeborg mött på bortaplan i år har inte direkt imponerat. Man åkte på stryk med 2-0 mot Midtjylland som ligger tvåa i serien men man har även haft svårt mot lag som Aalborg, Esbjerg och Nordsjaelland som alla ligger på nedre halvan av tabellen. Nu möter man tuffast tänkbara motstånd och då bör man åka på storstryk!