Igår satt målskyttespelet och överspelet fin fint mellan Uruguay-Tyskland. Idag är det VM-Final och det känns oerhört svårtippat. Jag har hittat två spel som känns bra på förhand i finalen. Häng på!Holland – Spanien
Mitt tips: X i halvtid
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.30

Holland – Spanien
Mitt tips: David Villa gör mål
Odds: 2.35 @ Expekt
Insats: 3/10
Spelstopp: 20.30

Båda lagen har kör med samma spelsystem. 4-2-3-1 har visat sig vara ett vinnande koncept. Holland har en stark fyrbackslinje och framför dem verkar defensiva mittfältarna De Jong och Van Bommel. Framför dem spelar vassa Kuyt, Sneijder och Robben. Som ensam anfallare hittar vi den iskalle Van Persie som verkligen inte levt upp till förhoppningarna.

Spanjorerna har liksom Holland en stark fyrbackslinje och framför dem verkar de två defensiva mittfältarna, Xabi Alonso och Busquets. Framför dem är den sylvassa duon Xavi och Iniesta som tillsammans med antingen Pedro eller Torres kommer utgöra det offensiva mittfältet. Ensam på topp finns den suveräna och livsfarlige David Villa som tillsammans med Forlan, Müller och Sneijder leder skytteligan i VM.

Som ni ser här så kommer det krävas individuella prestationer för att avgöra den här matchen. Det finns massvis av stora stjärnor i båda lagen och man kan vända och vrida på duellerna kring varje position.

Jag tror matchen kommer avgöras på mittfältet där båda lagen spelar med 5 man och det är upplagt för en extrem kamp på mittfältet. Jag är mer imponerad av det Holländska defensiva mittfältet än vad jag är imponerad av Xabi Alonso/Busquets hos Spanjorerna. Jag tror chanserna är goda att de lyckas förstöra samarbetet mellan Xavi/Iniesta som har varit Spaniens byggstenar under den senare delen av VM. Vi har sett att de matcher som Spanien gjort dåliga insatser i har varit de matcher de blivit pressade högt upp i planen och jag minns klart och tydligt att Holland satte en enorm press på Uruguay från början och det mesta talar väl för att man gör det samma idag igen. Den frustration Spanjorerna visade upp när de fick press på var inte speciellt vacker och händer samma sak idag igen så är det kört för Spanien.

Om Spanjorerna däremot lyckas föra spelet och ständigt sätta press på Holländarna så har vi sett att Van Bommel har lätt för att bli frustrerad och om han drar på sig ett gult kort så är chansen stor att även det röda kommer senare i matchen såvida han inte håller igen med sina tacklingar vilket innebär en försvagad defensiv. Xavi och Iniesta är mästare på kortpassningsspel och lyckas de överlista de Holländska defensiva mittfältarna så är chansen stor att man lyckas peta in en boll bakom Hollands backlinje och David Villa lär knappast göra några misstag idag. Duon Xavi/Iniesta var det största hotet mot Tyskarna genom hela matchen och det lär Holland veta om och därför kommer man säkerligen stänga ytorna för dem och ligga tätt på dem.

Xabi Alonso/Busquets har en otroligt tung uppgift framför sig och lyckas inte Spanien föra spelet så kommer de få en jobbig dag på jobbet. De ska hålla reda på målskytten och framspelaren Sneijder i mitten samtidigt som de måste se till att varken Robben eller Kuyt lyckas med sina inbrytningar i banan. Självklart får de god hjälp av försvarslåset Puyol/Pique men frågan är om lyckas tajma sina tacklingar lika bra som man gjorde mot Tyskarna? Om inte så kommer Holland få många bra frisparkslägen och det kan bli ödesdigert för Spanien då Holland har massvis av vassa frisparksskyttar i laget.

Den Holländska offensiv är sylvass på kontringar och får de chansen att utmana så lär de göra det och Spanjorerna kan då få det tufft. Kuyt har inte fått lika mycket publicitet som Robben och Sneijder men han är flitig på att utmana på sin kant och allt som oftast får han in sina inlägg. I mitten hittar vi spelfördelaren Sneijder som inte bara visat sig vara en skicklig passningsspelare utan även en sylvass målskytt. Robben är utan tvekan en av världens bästa spelare och absolut en av de yttermittfältare som är jobbigast att möta. Ett Holländsk universitet har specialstuderat Robbens rörelser under flera matcher och konstaterat att det är inte mänskligt att hänga med honom och det öppnar för kapningar av olika slag vilket resulterar i farliga fasta situationer för Holland. Han ställs mot Capdevilla idag och det är Spaniens stora skräck då Capdevilla inte direkt tillhör de bästa spelare hos Spanien så här långt i VM.

Försvarsspelet är det absolut största frågetecknet för Hollands del. De har en mycket ung och oerfaren högerback i Van Der Wiel och på andra kanten hittar vi Van Bronchorst som har massor av rutin men gör idag sin absolut sista match som elitfotbollsspelare och då förstår ni att han inte är lika snabb och duktig som han var som ung. Han ställs mot Xavi och det kan kosta Holland segern då Xavi/Iniesta är otroligt duktiga och kan utan tvekan tämligen enkelt rulla bollen förbi honom om han inte står rätt i positionen. Mittlåset Heitinga, Mathjisen måste höja sig flera nivåer och helt klart göra sina livs bästa matcher för att lyckas matcha vindsnabbe och målfarlige David Villa som är framme och hugger på allt. Misslyckas detta så lär David Villa göra mål och Spanien vinna Guldet ikväll.