Tråkigt med landslagsuppehållen men man får göra det bästa av saken. Igår satt Liberec och idag bjuder jag på två nya spel från en och samma match. Matchen är tagen från Allsvenskan och jag spelar på hemmalaget som ser ruskigt starka ut och som bör vinna den här matchen då bortalaget har sjukstuga i laget! 


Borås HC – Mora IK
Mitt tips: 1
Odds: 2.00 @ Unibet 
Insats: 6/10
Spelstopp: 2009-11-11  19.00

Borås går som tåget i Allsvenskan nu och man placerar sig nu på en 4 plats och det är den högsta placeringen Borås någonsin varit på i Allsvenskan. Självförtroendet sprudlar hos Borås nu och man har hela 8 segrar på de 9 senaste matcherna. Det är bara bortamatchen mot Västerås som gick förlorat då Västerås vann med 3-2. Hemma i Borås Ishall är man starka och på de 8 matcher man spelat här har man 6 segrar och två förluster som kom i årets två första hemmamatcher mot Örebro efter förlängning och Bofors när dom var i toppform. Nu kan Boråsarna stoltsera med 6 raka hemmasegrar. Starkt!

Mora har tre segrar på de 5 senaste matcherna men formen verkar vara på väg nedåt då de två senaste matcherna har slutat med förlust. Mora är dock seriens bästa bortalag så man ska inte underskatta laget. Det som gör att jag inte tror särskillt mycket på laget ikväll är att man har lämnat många spelare hemma, mer om det kan ni läsa lite längre ned. 

Lagen har mött varandra två gånger i år varav en match är från denna säsongen. Första mötet kom förra säsongen i Januari och då vann Borås med 4-1 på hemmaplan. Andra matchen spelades uppe i Mora och då vann Borås efter förlängning så visst vet Borås hur man slår Mora.

Borås har saknar sin duktiga målvakt Pontus Hansson ikväll då han skadade sig i senaste matchen. Reserven Jesper Engelin gick dock in och gjorde en helt okej match och troligen får han stå även ikväll. Som dom flesta redan vet så har Borås ett samarbete med Frölunda i Elitserien och Borås får låna in flertalet spelare från deras ungdomsakademi. Där finns en målvakt vid namn Sebastian Idoff som är extremt duktig och som har vaktat Borås målet vid flertalet tillfällen. Han kommer finnas med i laget men då han stukade foten i helgen så är det inte säkert att han kan stå men hur som helst så kommer han testa på uppvärmingen.  Dock ska det nämnas att Idoff själv vill stå i matchen, han skickade ett sms till Borås tränare igår och sa att han tränat på is igår och att det kändes bra i foten så det mesta talar för att Idoff står ikväll och det är ett rejält plus för Boråsarna. 

Mora har det som sagt jobbigt med många spelare frånvarande. Igår förmiddag insjuknade hela 5 spelare hos Mora och eftersom bussen gick igår fick alla dessa spelare stanna hemma den här gången. Spelarna det handlar är allihopa backar varav 4 stycken av dem är ordinarie backar som spelade hela matchen mot Leksand i helgen. Oerhört tungt för Mora! Man har tre ordinarie backar med sig och två juniorer som kan få räkna med spel. Moras tränare har även sagt att det kommer vara aktuellt att plocka ned någon forward också som kommer få agera back och mest troligt är att Mora kommer gå runt på tre kedjor vilket kan bli tufft i längden. Noterbart är att fler spelare kan ha insjuknat under natten/dagen.

Som ni ser så har Mora en tuff uppgift framför sig då man ska ta sig an ett offensivt starkt Borås som dessutom har ett starkt självförtroende och som dessutom bara radar upp segrar. Mora som har en decimerad trupp ikväll kommer få det jobbigt när Borås drar upp på tempot och eftersom Borås har haft lätt för Mora tidigare så tvekar jag inte att slänga en slant på Boråsarna som har form, hemmaplan och massor av självförtroende!
 

Borås HC – Mora IK
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.65 @ Unibet
Insats: 3/10
Spelstopp: 2009-11-11 19.00

Motivering:
Jag provar även handicap spelet ikväll då Borås har en frukansvärt fin form och Mora har flertalet spelare sjuka/skadade. Mora kommer få det tufft ikväll.