Igår drog de Afrikanska mästerskapen igång med dunder och brak då Angola tappade sin 4-1 ledning till 4-4 mot Mali med bara några minuter kvar av matchen och det känns kul att en ny turnering drar igång igen. Jag tar ställning i en av dagens matcher då det ena laget ska vara klasser bättre än dagens motstånd.


Elfenbenskusten – Burkina Faso
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.00 @ 888Sport
Insats: 5/10
Spelstopp: 17.00

Togo som skulle spelat i den här gruppen har dragit sig ur Afrikanska mästerskapen efter den fruktansvärda händelsen som jag knappast behöver skriva något om, jag tror alla vet om vad som hände vi det här laget. Det innebär att det bara finns 3 lag kvar i gruppen och på så vis ett hinder mindre att tänka på för lagen i gruppen.

Elfenbenskusten lag består till stor del av världsspelare. Vi finner spelare som Drogba, Kalou, Eboue och Touré bröderna. Det är spelare som har en stor och viktig roll i sina respektive klubblag. Elfenbenskusten är stora favoriter till att vinna Afrikanska mästerskapen den här säsongen och alla matcher är oerhört viktiga så jag tror knappast att laget kommer spela avslappnat här utan det är full fart framåt som gäller i dagens match. Man har som sagt ett riktigt starkt lag med många spelare som har stor erfarenhet av stormatcher och det tror jag kommer vara mycket positivt för lagets framfar i Afrikanska mästerskapen. Burkina Faso är bara ett litet hinder på vägen för det väntar tuffare matcher än den här i mästerskapet.

Burkina Faso är ett ganska anonymt landslag utan några direkt stora namn i laget. Dom har ett par spelare i laget som spelar i Europa men inget namn man lägger på minnet direkt. Man är ett bra lag som går till många mästerskap men när det väl gäller så räcker man inte till. Man har nått 6 slutspel sedan 1998 och i bara ett av dessa har man gått vidare från gruppspelet och det var just 1998. I gruppspelet gjorde man vad som krävdes då man vann sina matcher med uddamålet förutom när man mötte Elfenbenskusten. Hur den matchen gick kan ni läsa om längre ned.

När lagen möttes i gruppspelet vann Elfenbenskusten med hela 5-0. Jag tror inte siffrorna blir lika stora den här gången men jag tror utan tvekan att man kommer vinna matchen. Elfenbenskusten har dessutom aldrig förlorat mot Burkina Faso.

Ettan går att hitta till 1.30 hos vissa bolag i skrivande stund för den som inte vågar använda handicap spelet.