Ny månad och nya möjligheter! Ikväll har vi ett fint utbud av matcher. Europa League bjuder på Europeisk fotboll och det bjuds på ishockey av hög nivå. Idag har jag hittat två oerhört fina och spelvärda odds. Ett hockeyodds där bolaget gjort bort sig helt och hållet. Förstår inte riktigt hur dom tänkt här. Tappara-Jyp är matchen och oddsen är skyhöga och jag lirar till ett klart överodds. Andra matchen är Twente som är obesegrade den här säsongen som tar emot Steaua Bukarest som blandar och ger i matcherna. En stark etta.

Tappara – JYP

Mitt tips: 1
Odds: 2.15 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 2009-10-01  17.30

Här erbjuder bolaget ett enormt överodds enligt mig. Jag värderar Tapparas chans till 75% vinstchans. Tappara ligger 6a med 4 vinster och 3 förluster medan JYP ligger sist i tabellen med endast 1 seger och 6 förluster.

Tappara är i storform och har 4 segrar på de 5 senaste matcherna. Man slog Florida Panters från NHL i en träningsmatch nyligen och då förstår kapaciteten i detta laget. Tappara har 2 segrar och 1 förlust på sina tre hemmamatcher så här långt. Enda förlusten kom i premiären mot Ilves som nu ligger på tredjeplats i tabellen. Tappara brukar spela bra på hemmaplan och det är nog inte många lag som kommer ta poäng här under säsongen.
JYP har 3 förluster av 3 möjliga på bortaplan och 3-10 i målskillnad på dessa tre matcherna. Man har blivit nollade i två av dessa tre matcherna så man är definitivt inget starkt bortalag.

Tappara Tuukka Mäntylä avstängd här och man saknar Antti Kangasniemi och Sami Ryhänen till matchen.
Jyp har målvakten Pekka Tuokkola och Olli Sipiläinen borta här.

Statistiken lagen emellan talar för en klar fördel till Tappara som har vunnit 9 matcher av 14 sedan 2004. 2 matcher av dessa har slutat oavgjort och 3 med förlust. Klar fördel Tappara!

Det ska vara klasskillnad i den här matchen. Tappara är skickliga på hemmaplan medan JYP är usla på bortaplan. Om man jämför lagen så är Tampere starkare på de flesta positioner och JYP kommer inte få någon lätt dag här idag.


Twente – Steaua Bukarest
Mitt tips: 1
Odds: 1.70 @ Betsafe
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-10-01  19.00

Twente går som tåget och man har spelat 17 matcher den här säsongen om man räknar med ligan, cupen, Europa League och ligan. Man är obesegrade på alla dessa matcher och har 10 segrar och 7 avgjorda. Nu har man 5 raka segrar och är i toppslag. Första gruppspelsmatchen spelades mot Fenerbache i Turkiet vilket är en väldigt svår uppgift, den matchen vann man med 1-2. Räkna med ett heltaggat Twente här också.
Motståndet Steaua blandar och ger i sina matcher och i första gruppspelsmatchen spelade man 0-0 hemma mot Sheriff. Man sparkade nyligen sin tränare och nu har man fått en ny och det kan ta tid för honom att anpassa sig.

Steaua har lite bekymmer inför matchen då flera spelare kommer testas på nya positioner. Nicolita kommer göra sin första match som högerback och Rada kommer gå in som back. Rada fick knappt någon speltid förra säsongen och denna säsongen ser det inte mycket ljusare ut. backen Martin är 35 år och börjar se mer och mer sliten ut på planen och kommer få det tufft ikväll. På innermittfältet har man en 20 åring och en 21 åring. Steaua kommer sannerligen få det tufft idag på bortaplan mot ett formtoppat Twente.

Med den här infon så känner jag mig säker på min sak. Twente vinner det här utan problem.