Nära igår då Millwall krossa Wimbledon medan Benfica ”bara” fick 1-0 hemma. Idag har vi ett helt okej utbud av matcher idag men jag avstår både Elitserien och Spanska Cupen ikväll. Istället har jag hittat ett spel från den Tjeckiska ishockey ligan. Ett spel som jag tror mycket på då det råder stor klasskillnad mellan lagen.


Liberec – Kometa Brno
Mitt tips: 1
Odds: 1.62 @ Unibet
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-11-10 18.30

Motivering:
Det ska normalt sett vara stor klasskillnad i den här matchen. Liberec har inlett säsongen ganska dåligt och ligger på en 10e plats i tabellen medan motståndet för dagen Brno ligger överlägset sist i tabellen. Liberec har dock spelat upp sig rejält nu det senaste och man har 4 segrar på de 5 senaste matcherna. Liberec har två raka hemmasegrar mot 3e placerade Trinec (5-2) och 7e placerade Sparta Prag (5-0) så visst har man stor potential i laget. Man trivs bra på hemmaplan och spelar med ett helt annat lugn än på bortaplan. Man har dessutom revansch att ta ut mot Brno då man förlorade bortamatchen.

Brno är som sagt sist i tjeckiska ligan och man har 9 poäng upp till det lag som ligger näst sist. Man har spelat 4 raka hemmamatcher nu och vunnit 2 av dessa 4. Faktum är att man plockat 12 av sina 15 poäng på hemmaplan så som ni förstår så är man usla på bortaplan. Man har bara vunnit 1 av 11 matcher och den segern kom efter straffar mot det lag som ligger tredje sist i tabellen. 10 förluster på 11 matcher är knappast bra och man lär få det tufft igen på bortaplan.

För att dra en jämförelse så har Brno mött Sparta Prag och Trinec i de två senaste bortamatcherna och förlorat dessa med 4-3 och 6-2. Samma lag krossade Liberec i sina två senaste hemma matcher med 5-2 och 5-0.

Mycket talar för Liberec som vunnit fler än hälften av sina hemmamatcher. Man möter nu seriens i särklass sämsta lag och i särklass sämsta bortalag. Vinner man inte den här matchen så har man inte i slutspelet att göra. Liberec har många duktiga spelare och nu har alla börjat dra åt samma håll och därför har man nu 4 segrar på de 5 senaste matcherna och nu är det dags för en ny seger!

 
Liberec – Kometa Brno
Mitt tips: Handicap (0-1)  1
Odds: 2.10 @ Pinnacle
Insats: 4/10
Spelstopp: 2009-11-10 18.30

Provar även handicap spelet i den här matchen då det som sagt ska vara klasskillnad mellan lagen.