Formen sitter i och igår satte vi Shamrock Rovers till fina 2.40 i odds. Idag är det VM-kval som gäller och jag har en klockren dubbel att bjuda på där båda lagen ska vara överlägsna sina motstånd. Jag kliver in hårt här. Har även ett roligt chansodds att bjuda på efter att ha hitta väldigt intressant information om matchen. 

Dubbel:
Serbien – Rumänien (Serbien vinner)
Estland – Bosnien (Bosnien vinner)
Odds: 2.20 @ Betsson
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-10-10  18.00

Serbien – Rumänien
Serbien flyger fram i grupp 7 och leder den för tillfället med 4 poäng. Man har vunnit 6 matcher, spelat 1 oavgjord och endast förlorat 1 match. Man är extremt starka på hemmaplan där man har ett enormt stöd på Makarena som national arenan heter. Man har 3 segrar och 1 oavgjord match på sina 4 matcher hemma på Makarena. Den oavgjorda matchen var mot Frankrike som slutade 1-1. Målskillnaden på hemmaplan är 7-1 och då förstår ni hemmastyrkan.

Rumänien har två raka 1-1 matcher bakom sig nu mot Österrike och Frankrike. Före det slog man Litauen med 0-1 på bortplan men innan den matchen hade man två raka förluster.

Motivationen då? Serbien leder gruppen och vid seger vinner man gruppen och är därmed klara för VM 2010. Rumänien har ingen möjlighet att nå VM slutspelet och spelar helt utan motivation. Klar fördel Serbien där.

Senaste matchen lagen emellan slutade med en 3-2 seger på bortaplan för Serbien. Serbien hade bra kontroll på den matchen och man hade ledningen med både 0-2 och 1-3 i matchen. Liknande scenario igen och återigen fördel Serbien.

Serbien kommer helt skadefria till det här mötet och med stjärnor som backen Nemanja Vidic, lagkaptenen Dejan Stankovic och den målfarlige Jovanovic så ska man köra över ett Rumänien som spelar helt utan motivation. Ettan är klar i mina ögon!

Estland – Bosnien
Bosnien ligger på andraplats i gruppen med 4 poäng ned till Turkiet på tredjeplats. Vinner man här är säkrar man andraplatsen och får därmed kvala till VM slutspelet. Det lär räcka som motivation för att vinna över ett Estland som ska vara chanslösa här.

Estland ligger näst sist i gruppen och har bara Armenien bakom sig tack vare att man plockat 4 av sína 5 poäng mot dem. Man är chanslösa när det gäller de andra bättre lagen och man kommer till den här matchen helt utan något att spela för förutom sin heder då det gäller hemmaplan men det räcker knappast.

Bosnien vann senaste mötet lagen emellan med hela 7-0 och då förstår ni nog klasskillnaden lagen emellan. Bosnierna har en väldigt fin offensiv och har gjort 21 mål på 8 matcher medan man bara släppt in 8. Det är starkt. Estland har det värre då man släppt in hela 22 mål på 8 matcher medan man bara gjort 7 framåt. Hopplöst.

Bosnien besitter mycket högre kapacitet än vad Estland gör och Bosnierna har dessutom flertalet spelare i högform. Inte minst anfallasvapnen Dzeko, Ibisevic och Misimovic som alla tre haft lätt för att hitta målet det senaste. Det finns i stort sett ingenting som talar emot Bosnien i mina ögon. Den här tvåan ska vara stenklar! 

 

Frankrike – Färöarna
Mitt tips: Handicap (0-3) 2
Odds: 3.30 @ Unibet
Insats: 3/10
Spelstopp: 2009-10-10  21.00

Här har vi ett chansspel från min sida men jag har ganska intressant information om matchen. Frankrike har nämligen inte gjort fler än 1 mål i en och samma match under hela 2009. Vi får sträcka oss nästan exakt ett år tillbaka till en träningsmatch mellan Frankrike-Tunisien som slutade med en 3-1 seger för Frankrike. Efter den matchen har man inte haft lätt att göra mål direkt. Färöarna står för motståndet och det ska väl egentligen vara lekande lätt för Frankrike att vinna här. Man ska dock veta att bortamatchen för Frankrike på Färöarna slutade just med en 0-1 seger för Frankrike. Inte omöjligt att det blir likadant igen, möjligen en 2-0 som max.

Färöarna slog Litauen hemma senast med 2-1 och man har visat i tidigare matcher att man är kapabla att göra mål och om Fransmännen underskattar Färöarna så kan man få in ett mål och då vinner Frankrike aldrig med fler än 2 mål. Jag måste ju bara testa att lira Färöarna med en 3-0 ledning till 3.30 hos Unibet.