Igår satt Djurgården enkelt. Idag tar vi nya tag och jag tror mig ha hittat två bra vinnare i dagens utbud. Två hemmalag som borde vinna sina matcher komfortabelt och dubbeln betalar fina 3.23 för den som letar efter en bra dubbel! Häng på!

Napoli – Sampdoria
Mitt tips: 1
Odds: 1.90 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

Napoli är i en fantastisk formtopp. Man har inte förlorat sedan den 4e Oktober och det innebär att laget är obesegrade i de 12 senaste matcherna man spelat. 7 segrar och 5 oavgjorda har man fått på dessa 12 matcherna. Det är riktigt imponerande av Napoli och det gör att laget ligger på en 4e plats i tabellen. Napoli är dessutom väldigt hemmastarka och resultatraden 5-3-0 imponerar. Faktum är att Napoli är obesegrade i hela 13 matcher bakåt i tiden. Senast man förlorade var mot Torino den 17e Maj 2009. Det är imponerande och när man nu möter ett extremt bortasvagt Sampdoria så ska segerchansen vara mycket bra!

Sampdoria är riktigt usla för tillfället. Man har bara skrapat ihop 2 på de 5 senaste matcherna och det är inte okej för ett lag som före säsongen hade som ambition att vara med och slåss om Europa-platserna. Faktum är att Sampdoria inte har vunnit sedan den 22e November och det är riktigt uselt. Det är framförallt bortaspelet som inte har fungerat som det ska för Sampdoria. Resultatraden 2-1-6 och pinsamma 6-20 i målskillnad är inget som imponerar direkt. Riktigt uselt rent ut sagt. Man har 5 raka förluster på bortaplan och senast blev man utspelat av Livorno och det är riktigt dåligt. Sampdorias 5 senaste bortamatcher har slutat med förluster med dessa resultaten: 1-3, 0-3, 0-3, 0-2 och 1-5. Riktigt jäkla uselt alltså. Nu ställs man dessutom mot ett väldigt hemmastarkt Napoli som dessutom är i bra form. Jag kan inte tro annat än att Napoli vinner den här matchen!  

Napoli saknar bara Dossena idag men samtidigt får man tillbaka viktige Cannavaro i försvaret.Sampdoria saknar försvararen Cacciatore som är skadad och sedan är risken stor att även Tissone får vila den här matchen efter att han protesterat enormt efter att ha blivit utbytt i onsdags.

Lagen har mött varandra 4 gånger under 2000-talet på Napolis hemmaplan och det har slutat med 2 segrar för Napoli och de 2 andra har slutat oavgjort. Lite fördel Napoli då man vunnit de två senaste säsongerna mot Sampdoria.


Almtuna – Örebro HC

Mitt tips: 1
Odds: 1.70 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Almtunas form är inget som imponerar då man har 2 segrar och 3 förluster på sina 5 senaste matcher. Det som imponerar på mig är deras spel på hemmais. Senast vann man mot suveräna Leksand med 3-1 och gången före det slog man Bofors med 3-2 och det är lag som ligger på den övre halvan. Örebro ligger på den nedre halvan och normalt sett ska det här vara en munsbit för Almtuna på hemmais. Almtuna har imponerande 14 segrar på sina 17 matcher på hemmais den här säsongen. Man har bara 1 förlust på sina 12 senaste hemmamatcher, resten har slutat med segrar och noterbart är att alla matcher har vunnits efter full tid.

Örebro visade form senast då man krossade Sundsvall med hela 6-1 på hemmais. Dock ska det nämnas att Sundsvall slåss i botten plus att man är usla på bortaplan samtidigt som Örebro faktiskt är ett bra hemmalag. Nu är det dock bortaplan för Örebro och här trivs man inte. 4 segrar och 12 förluster är inte mycket att hurra för och det är mycket tack vare lagets usla bortaspel som man ligger där man ligger. Laget har 2 övertidssegrar mot Borås och Troja på de 10 senaste matcherna, resten är förluster! Jag har väldigt svårt att se Örebro störa Almtuna idag.  
Örebro har dessutom ett blytungt avbräck i lagkaptenen och poängkungen Henrik Löwdahl som fick ett skott på fingret senast och missar med största sannolikhet matchen. Om så blir fallet så är det ett ruskigt tungt avbräck för Örebro idag. Man saknar sedan tidigare Niklas Lihagen och nu lämnar dessutom Michal Lukac laget för spel i Asplöven.