kanotpoloSvenska Spel delar varje månad ut totalt 100 000 kronor i sin tävling Föreningens Hjälte, och för juni månad är de fyra idrottsföreningar som vunnit dessa:

  • Luleå Kanotpoloförening
  • Råneå Brottarklubb
  • GF Holmsundsgymnasterna
  • Hässelby SK FF

De fyra klubbarna har röstats fram av svenska folket, efter att ha skickat in videofilmer till Svenska Spel. Alla filmer kan du se hos Svenska Spel på nätet.

Varje vinnande klubb får 25 000 kronor var att använda i sin ungdomssatsning, och för Hässelby SK FF står det redan helt klart vad pengarna ska användas till – konstgräs.

”Vi blev jätteglada över vinsten. Vi kommer satsa dessa medel på att fullfölja vårt projekt med konstgräsplaner. Målet är att ha klart planerna till nästa sommar,” säger Per Nilsson som är ordförande i Hässelby SK FF.

Nästa tävlingsperiod startar den 1 augusti och röstningsperioden pågår den 17-29 augusti. De fyra bidrag som fått flest röster efter tävlingsperiodens slut vinner 25 000 kronor per förening att använda i föreningens ungdomsverksamhet.

Vilka föreningar vill du stödja?

De 100 000 kronor som delas ut varje månad är bara en del av Svenska Spels stora satsning på svensk ungdomsidrott.

Svenska Spel har 50 miljoner kronor att dela ut till ungdomsidrotten i Sverige i oktober 2013, och du kan vara med och påverka hur pengarna fördelas.

Hos Svenska Spel på nätet kan du välja upp till tre föreningar som du stödjer varje gång du spelar hos Svenska Spel. För varje krona du satsar får den eller de föreningar som du valt ut poäng, och den 1 oktober omvandlas poängen till pengar.

Hur 50 miljoner kronor ska fördelas är alltså upp till spelarna hos Svenska Spel att avgöra – det är trots allt spelarna som ser till att det över huvud taget finns några pengar att ge bort.

För mer information, gör ett besök hos Svenska Spel.