Ny vecka, nya möjligheter och idag åker gänget från Halmstad till Lund där Lugi väntar. Det intressanta är att se ifall Lugi har återhämtat sig och gör i och med denna match sin första hemmamatch efter Erntsson-incidenten. Man kommer från en topp prestation senast, vilket även Drott gör. Jag tror på en underhållande och publikrik match där jag ser ett bra spelvärde hos ett utav lagen!

  • Match: Lugi HF – HK Drott Halmstad
  • Spel: Lugi 1/1
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Ett storväxt Lugi fick visa varför man ska tillhöra Elitseriens topp när man slog Sävehof borta senast. Man rivstartade och tog ledningen direkt, och redan i halvtidspaus hade man 8-14. Matchen slutade 21-26 och som man kan se resultatmässigt så hade man ett grepp om matchen hela 60 minuter. Detta måste ha varit deras bästa insats hittills där både försvarsspel och anfallsspel satt och jag var oerhört imponerad. Zoran Roganovic som är deras nyförvärv inför i år, visade på klass när han gjorde fem baljor. Vill även ge två stora plus till försvarsjättarna Jakob Wickman Modigh och Nemanja Milosevic som stängde totalt bakåt. Spelar man lika bra idag mot ett Drott som i mina ögon är ett sämre lag än Sävehof så luktar det seger. Kollar man till tabellen så är Lugi det lag som endast har en förlust i serien och är riktigt svåra att slå. Hemma är man hittills obesegrade.

Drott som jag sågade lite förra gången rykte upp sig och slog Skövde senast med 30-35. I den matchen fick vi se två lag utan försvarsspel, vilket man också kan se på siffrorna då det blev hela 65 mål totalt i matchen. Trots att man vann måste jag även idag se det negativa hos Drottarna, då man verkligen måste skärpa försvarsspelet för att slå Lugi, då deras anfallsspel inte kommer gå igenom lika lätt som mot Skövde. Pontus Zetterman som har varit nyckeln till framgång hos Drott, bi behåller sin toppform och gjorde sex mål ännu en gång senast. Om vi ska sluta se det från den negativa sidan så var sjumålsskyttarna Albin Stenberg och Anton Blickhammar riktigt bra och fortsätter man att ta för sig så råder det gott för laget.

Ett starkt och stabilt Lugi trummar på i serien och är obesegrade på hemmaplan. Jag tror man sätter upp ett högt tempo från början som mot Sävehof och drar iväg med ett par bollar innan halvtid. Det Drott har visat räcker inte för att slå Lugi. Där av lirar jag 1/1( HT/FT) till en insats på medel.