lost island spelautomatLost Island är en ny slot som NetEntertainment (NetEnt) för närvarande håller på att lägga sista handen vid, och som kommer att ha premiär senare i sommar. Den som spelar Lost Island får utforska en hemlighetsfull tropisk ö fylld av olika artefakter. Här finns amuletter, smycken, trummor och någon slags komplicerad räkneannordning som tillverkats av lokalbefolkningen.

Lost Island är en slot med vildsymbol (en glödande blomma), multiplikatorer, spridningssymbol (en sköldpadda i guld) och free spins-läge. Den har fem hjul och tjugo spellinjer. Det finns inte någon växande jackpott. Högsta vinsten består av 500 000 mynt, och hur mycket det blir i kronor beror på vilket myntvärde man spelar med.

NetEnt har varken bekräftat eller dementerat ryktena om att en Lost Island Touch ska släppas samtidigt som Lost Island, så hur det blir återstår att se. I det här skedet vet vi inte ens om någon Lost Island Touch är planerad över huvud taget.

När kommer Lost Island att lanseras?

Exakt när Lost Island kommer att lanseras har NetEnt inte meddelat, men det kommer att bli efter The Wish Master (officiell premiär den 24 juni) och Mega Fortune Dreams (officiell premiär den 3 juli), så någon gång i slutet av juli är en kvalificerad gissning. NetEnt gillar att släppa spel strax innan lönehelgerna i Sverige, så någon gång nära inpå fredagen den 25 juli är vad vi tror på. Det är också rimligt att anta att Lost Island kommer att provköras i Betsafe Casino innan dess, eftersom det är så NetEnt brukar göra med nya spel.

Om du redan nu vill ta en titt på slotten Lost Island kan du göra det här: