LOCKOPS är namnet på en ny turneringsserie från Lock Poker, en av de största pokersajterna i nätverket Merge Gaming. LOCKOPS kommer endast att gå att spela hos Lock Poker, inte hos övriga sajter i nätverket.

Premiär för Lock Online Poker Series (LOCKOPS) blir det den 6-20 maj 2012 och evenemanget kommer att bestå av totalt 33 turneringar. LOCKOPS äger rum samtidigt som PokerStars SCOOP och för att underlätta för spelarna har LOCKOPS schema synkroniserats med SCOOP:s schema så att pauserna infaller samtidigt.

Det sammanlagda värdet på garantipotterna i LOCKOPS överstiger $2 miljoner, och precis som många andra turneringsserier kommer LOCKOPS att ha en ledartavla och ett avslutande Champion of Champions Event. Alla som vinner någon av de vanliga turneringarna i LOCKOPS blir inbjudna att spela Champion of Champions-turneringen.

Förutom prispengar har LOCKOPS resepaket till World Series of Poker (WSOP) Main Event att dela ut, men för att vinna ett sådant måste man se till att vara tillräckligt högt upp på ledartavlan när LOCKOPS är över eller komma etta eller tvåa i turneringen Champion of Champions. Var du hamnar på ledartavlan avgörs av en formel som för varje turnering du spelat tar hänsyn till turneringens inköp, antal deltagare i turneringen och hur högt du placerade dig. Om du tar dig till finalbord ger det extrapoäng. För de spelare som inte riktigt når till toppen av ledartavlan kommer det att finnas ett tröstpris i form av inträde till en specialturnering hos Lock Poker.

Var och en av de 33 turneringarna under LOCKOPS kommer att ha något av proffsen i Lock Pokers stall som värd och det finns en särskild belöning för den som kör turneringsvärden från bordet. Exempel på spelare som kommer att agera värdar under LOCKOPS är Chris Moorman, Melanie Weisner och Kevin ”Civelus” Vandersmissen.

Den billigaste turneringen under LOCKOPS är en NLH Freezeout med inköpet $11 som spelas den 13 maj, medan de dyraste turneringarna kommer att kosta $535 att köpa in sig till. LOCKOPS Main Event spelas den 20 maj, har ett inköp på $215 och $500 000 i garantipotten.

Satelliter till LOCKOPS finns tillgängliga hos Lock Poker, och där hittar du även det fullständiga schemat för de 33 LOCKOPS-turneringarna.