Steven-Gerrard-Luis-Suarez-Liverpool-Europa-L_2820385Det är tre hela omgångar kvar av Premier League (Man City har fyra matcher kvar) och NordicBet anser att ligan är avgjord. NordicBet ser helt enkelt inte att Liverpool kan missa ligatiteln. Därför betalar man ut vinsterna till de spelare som har placerat insatser på Liverpool som vinnare av Premier League.

Inför säsongen kunde Liverpool spelas till odds på omkring 25 gånger pengarna, så de spelare som trodde på Rodgers, Suárez, Sturridge, Gerrard och de andra i Liverpool har fått en riktigt trevlig avkastning på sina insatser.

Att betala ut vinster i förtid är givetvis alltid lite gambling, men man måste väl säga att NordicBet har torrt på fötterna, som man brukar säga. Brendan Rodgers mannar har fem poäng ner till Chelsea och sex poäng ner till Manchester City. För att avgöra ligan helt på egen hand måste Liverpool knipa sju poäng på de sista tre matcherna, men i praktiken kan det räcka med färre poäng än så. Manchester City, som måste ses som det största hotet, kan ju tappa poäng någonstans på vägen.

Erik Wännström, som är Community Manager på NordicBet, säger att Liverpoolfansen förtjänas att hyllas redan nu. ”De har väntat på ett ligaguld i 24 år och skulle de falla på målsnöret, så har spelarna i varje fall fått en vinstpeng” menar Wännström.

Om du inte tror att Liverpool kniper ligatitel nummer 19 i ordningen (och den första i Premier League) får du omkring 5 gånger pengarna på Manchester City och upp emot 30 gånger pengarna på Chelsea.