Adam Lallana Liverpool

Det är ett ofta välspelande Liverpool som tar emot Southampton på Anfield. Men en hemmaseger är allt annat än säker. Nätar Lallana mot gamla laget?

 

Liverpool vill ha revansch

Det är ett Liverpool som ligger högt i tabellen men man ändå inte riktigt vet vart man har. Om man ser till matcherna mot topp 7-lagen så har Liverpool tagit 26 poäng på 12 matcher och är obesegrade. Men mot, på pappret, sämre motstånd kan man få förvänande förluster som mot Burnley, Bournemouth, Swansea x2, Hull och Leicester.

Ett tufft avbräck för Liverpool är Sadio Mané som gick sönder i matchen mot Everton i april och är borta resten av säsongen. Mané har varit en riktig injektion i laget och har varit Liverpools bäste spelare och avgjort en del matcher på egen hand. En positiv nyhet är att Lallana tillbaka och gjorde ett piggt inhopp mot Watford. Han byttes in istället för Philippe Coutinho i den 13:e matchminuten då Coutinho åkte på en skada, men det verkar som att han ska kunna vara med mot Southampton.

 

 

Southampton i ingenmansland

Saints har skrapat ihop 41 poäng på 33 matcher och ligger för närvarande på en niondeplats. Det är ett riktigt getingbo där i mitten av tabellen där vi inför omgången hade Southampton på 41, Bournemouth 41, Leicester 40, Stoke 40, Watford 40, Burnley 39, West Ham 39 och slutligen Crystal Palace på 38. Det finns ingen chans att Saints varken ska nå Europa eller tvingas åka ur ligan, men laget kan sjunka i tabellen väldigt fort om resultaten inte går Saints väg. Så än har inte Southampton stämplat ut för säsongen.

 

Matchen på Anfield

Liverpool har haft det erkänt svårt mot Southampton tidigare. Reds förlorade båda matcherna i ligacupen mot Saints i januari. Förra mötet i ligan slutade 0-0 och i den förra Premier League-säsongen inkasserade Liverpool ett kryss och en torsk. Klopps gäng är i desperat behov av poäng då båda Manchester-klubbarna flåsar dem i nacken och City bör ta tre pinnar mot Crystal Palace hemma. Poängtapp här och fjärdeplatsen kryper allt närmare.

Spela på Premier League hos 888sport

888Sport