Unibets Livebetting-SM 2010 är i gång och det är dags att kvala om du vill vara med i den stora finalen den 18:e december och ha chans på minst 25 000 kr. Regerande mästare är Stefan Slättman från Sundsvall, men kommer han att kunna försvara sin titel?

Så här kvalar du till Livebetting-SM 2010
Varje dag (00.01-23.59) fram till och med onsdagen den 15 december kvalificerar sig de två med bäst återbetalning (%) för finalen enligt vissa förutsättningar.

För att kvalificera sig krävs det att man har minst 20 enskilda spel för minst 10 kr per spel, samt att minst 25% av alla spel man har under en dag är vinnande spel (cash-in räknas). Bland de som uppfyller dessa kriterier går de två med bäst återbetalning vidare till final. För att ett spel skall räknas som vinnande måste vinsten vara större än insatsen, har man gjort en cash-in och fått tillbaka en del av insatsen, som är lägre än insatsen, räknas det således inte som en vinst men påverkar så klart återbetalningen positivt jämfört med vad en förlust av hela insatsen skulle gjort. Har man gjort en cash-in och får tillbaka mer än vad man satsat räknas det dock som ett vinnande spel. Definitionen för ett vinnande spel är således att du får tillbaka en summa som överstiger din insats.

Alla spel man lägger i Livebetting-klienten under den aktuella dagen räknas förutsatt att de i övrigt uppfyller kraven för deltagande, dvs är över 10 kr per spel och att man har minst 20 spel á minst 10 kr. Detta gäller oavsett sport eller om det är singlar eller kombinationsspel. För att anmäla sitt intresse måste man mejla in sitt användarnamn hos Unibet, endast de som har anmält sig kommer bli aktuella för final om de är bland de två bästa någon av kvaldagarna. Du mejlar som vanligt till jonas.bjorklund@unibet.com och skriver ”Livebetting-SM 2010″ i ämnesraden, och glöm inte ditt användarnamn hos Unibet.

Klara finalister så här långt:

  1. Johan H, Gävle – 585%
  2. Ari K, Sundbyberg – 416%
  3. Jim Rune A, Eskilstuna – 768%
  4. Catherine L, Eskilstuna – 390%
  5. Pär H, Leksand 475%
  6. Patrik H, Lund 122%
  7. Uno P, Hjärup 324%
  8. Hong Tran B, Linköping 211%
  9. Mikael L, Stockholm 501%
  10. Mikael N, Västerås 179%

Livebetting-SM Finalen
Finalen som avgörs lördagen den 18 december och kommer att bli en prövning utöver det vanliga. Kl. 13.00 börjar finaldagen med åttondelsfinal. Samtliga spelare kommer att få ett unikt finalkonto laddat med 1000 kr att spela för och man har två timmar på sig att förvalta pengarna. De 8 som har högst saldo när klockan är exakt kl. 15.00 går vidare till kvartsfinal.

Efter det följer en timmes paus och sedan är det kvartsfinal mellan 16.00 och 18.00. Även här får varje spelare 1000 kr var att spela för och de åtta med högst saldo exakt kl. 18.00 går vidare till final.

Ytterligare en timmes paus innan det är dags för final mellan 19.00 och 22.00.

För varje delfinal får man ett nytt konto med 1000 kr förutsatt att man har gått vidare. Kontona är låsta och går endast att spela på under tiden för respektive delfinal.

Under finalen kommer man att kunna följa samtliga deltagares saldon i en leaderboard på hemsidan. Detta gäller under samtliga delfinaler.

Vad vinner man?
Förutom ära och berömmelse finns det en garanterad prispott på 50.000 kr med minst 25.000 kr till en ensam vinnare. Utöver det kommer vi att lägga till det totala saldot från varje delfinal och addera det till den garanterade prispotten. Den totala prispotten fördelas sen enligt följande:

1:a pris 50% (minst 25.000 kr)
2:a pris 30% (minst 15.000 kr)
3:e pris 15% (minst 7.500 kr)
4:e pris 5% (minst 2.500 kr)

Utöver detta så ökas med det totala saldot från varje delfinal; åttondel, kvart och final.

Finalregler
För sina pengar kan spelarna endast spela i Livebettingklienten. Kombinationer och användande av cash-in-funktionen är ok. Använder man sina pengar till något annat än Livebetting kommer ens konto att stängas och man är diskvalificerad och saldot som  tillskrivs finalpotten blir 1000 kr. Varje spelare måste lägga minst ett spel och omsätta minst 100 kr för att resultatet skall räknas. De spelare med högst saldo efter varje delfinal går vidare till nästa delfinal. De som blir utslagna kommer att presenteras med namn i bloggen/lobbyn med placering och slutgiltigt saldo/poäng. De spelare som går vidare kontaktas omedelbart via mejl/telefon så fort sammanställningen är gjord med uppgifter om det nya kontot som de kommer att deltaga med. För finalen, när det bara är fyra spelare kvar, gäller vidare att man har lagt minst fem spel och omsatt minst 50% av startsumman (1000 kr).