Unibet live betting15 000 euro i potten och evig ära och berömmelse för den spelare som tar hem förstapriset – det är vad som står på spel i den nya upplagan av Unibets Livebettingmästerskap.

Unibets mästerskap i livebetting avgörs över ett kval och sedan ett finalspel. Kvalspelet pågår mellan den 31 mars och den 27 april. De tio spelare som ligger i toppen av poängtabellen efter den 27 april går vidare till finalen som avgörs i Tallinn, Estland, den 1 juni.

Delta i livebettingmästerskapet

Att ta en plats i kvalet är ingen konst (att gå till final är lite svårare!). Du börjar med att anmäla dig till mästerskapet. Det gör du enkelt genom att helt enkelt klicka på en knapp på kampanjsidan när du är inloggad.

Därefter ska du samla poäng genom att spela på liveodds. Unibet använder sig av ett lite speciellt sätt att beräkna poängen, så häng med nu.

De faktorer som ingår i beräkningen är insats, antal matcher per kupong och totaloddset på kupongen. Dessa tre faktorer multipliceras och resultatet blir din poäng för kupongen. Givetvis måste spelet sitta för att poängen ska räknas. Att notera är också att totaloddset måste vara på 1.20 eller mer.

Om du satsar 10 euro på en dubbel till sammanlagt 2.50 i odds kommer du att få 50 poäng om spelet sitter, enligt uträkningen 10*2*2.50. Om du i stället spelar en trippel till oddset 4.00 blir poängsumman 120 poäng. Viktigt att notera är att poängräkningen alltid sker i euro, men du satsar givetvis i svenska kronor.

Finalspelet i Tallinn

Det är inga dåliga priser Unibet har lagt i potten i livebettingmästerskapet. De tio bästa spelarna sett till antalet poäng efter den 27 april vinner ett finalpaket med följande innehåll:
Två hotellnätter på Radisson Blu Olümpia Tallinn
300 euro för att täcka resekostnader
Frukostar och middagar
Plats i finalen (värde 1500 euro)
iPad

I finalen får de tio spelarna en iPad och 100 euro att spela för. Under fyra timmar får finalisterna fria händer att försöka samla på sig så många poäng som möjligt. Spelaren med den högsta poängsumman när slutsignalen går kammar hem 8000 euro. Hela prislistan är som följer:

1. 8000 euro
2. 4000 euro
3. 2000 euro
4. 1000 euro
5-10. iPad