Monaco Mbappe Falcao

Ligue 1 startar före de andra stora europeiska ligorna och är tillbaka redan ikväll med mästarlaget Monaco mot Ola Toivonens Toulouse.

 

Orkar Monaco hålla nivån?

Monaco som stormade fram både i ligan och i Europa förra säsongen blev ett utropstecken och charmade många fotbollstokar där ute med sin offensiva och frejdiga fotboll. Att de knep ligan före PSG och slog ut Pep Guardiolas stjärnfyllda Manchester City med totalt 6-6 i Champions League gjorde inte saken sämre. Men som vanligt när något lag överraskar så blir de sönderplockade av de stora drakarna. Bernardo Silva och Benjamin Mendy plockades in till just City, och Tiemoue Bakayoko värvades av Chelsea.
Utöver det har det varit snack om Thomas Lemar till Arsenal eller Juventus och slutligen supersensationen Kylian Mbappé som har ryktats bli en ny Galactico i Madrid.

För att täcka upp för spelarförlusterna har man tagit in Youri Tielemans från Anderlecht och Terence Kongolo från Feyenoord.

 

Toivonen och Durmaz Toulouse

Toulouse knep en trettondeplats vilket är en uppgradering från föregående säsong då de var nära att bli degraderade. Men anledningen till trettondeplatsen kan inte anses vara bortastatistiken. Laget var ett av de värsta bortalagen och lyckades endast vinna två matcher på bortaplan.

Ola Toivonen spelade i 19 av Toulouses matcher förra säsongen. 19 av dessa var från start. och resterande 16 var inhopp. Sju Ligue 1-mål skrapade han ihop på den tiden. Hans svenske kompis Jimmy Durmaz stod för 27 matcher varav 17 var från start och gjorde två ligamål.

När lagen möttes förra säsongen kunde Toulouse vinna första mötet med 3-1. När de möttes igen vann Monaco med samma siffror på sin hemmaplan. På de åtta senaste mötena med Toulouse har Monaco vunnit fem, och kryssat två.

Monaco är känt för att vara lite segstartade, och med tanke på att många kuggar har lämnat är det inte helt givet favoritskap på monegaskerna. Båda lagen gör mål ligger på 1.86 hos Betfair.

Spela på Ligue 1 hos Betfair

Betfair