Atletico Madrid - Villarreal

Atletico de Madrid tar emot Villarreal på Vicente Calderon under tisdagskvällen.

Atletico de Madrid är vidare till semifinal Champions League efter att ha slagit ut förra säsongens skrällgäng Leicester med siffrorna 1-0 hemma och 1-1 borta. Nu väntar Real Madrid i semifinalen nästa vecka.

 

Prioriterar försvarsspelet

Det är de två lag som släppt in minst mål under årets La Liga. Atletico har släppt in 24 bollar på 33 matcher medan Villarreal har släppt in 27 mål på lika många matcher. Det ger ett snitt på 0,72 respektive 0,82 insläppta mål per match. Jämförelsevis har Real Madrid 1,12 och Barcelona 0,97 i insläppta mål per match. Å andra sidan har de två giganterna gjort desto fler mål framåt – Barca 94 och Real 84. Atletico har gjort 60 mål framåt och Villarreal 48. Under 2017 har Atletico endast släppt in 10 mål.

För Atletico är ligan i stort sett redan tappad efter en svag höst. Det man istället jobbar för är att behålla tredjeplatsen och det givna Champions League-spelet, och hålla Sevilla bakom sig som ligger i hasorna med tre poäng färre än de rödvita. Villarreal är i liknande sits då man vill säkra Europa League-spel och inte hamna på kvalplatsen till EL där Athletic Bilbao för närvarande huserar med bara ett poängs skillnad.

Brukar bli målsnålt

Senast lagen möttes blev det 3-0 till Villarreal. De tio senaste mötena lagen emellan har varit 5 vinster för Atletico, 2 kryss och 3 vinster för Villarreal. Totalt sett har sju av dessa tio matcher varit under tre mål, och hälften av de tio senaste matcherna har slutat 1-0 till något av lagen. Atletico har bara lyckats göra ett mål framåt på de fem senaste mötena med Villarreal.

Det som däremot skulle kunna tala för en öppning i målkolumnen är att Juanfran missar matchen efter att ha skadat sig i returen mot Leicester. Men Atletico har redan spelat en match utan Juanfran och höll nollan (0-1 borta mot Espanyol) så det är inga större nyheter. Det mesta pekar på en målsnål match och oddsen är intressanta.

Antal mål i matchen 1 – 3.60 i odds hos ComeOn

Under 2,5 mål i matchen – 1.72 i odds hos ComeOn

Atletico Madrid vinner med 1 mål – 2.85 i odds hos ComeOn

ComeOn