Real Madrid ställs inför en klurig bortamatch mot Leganes i första mötet i kvartsfinalen i Copa del Rey. Läge här för Real att börja vinna igen och påbörja en bra period efter att ha halkat efter rejält i ligan.

betser

”Marängerna” kan med största sannolikhet glömma att blanda sig i titelstriden om inte trepoängarna börjar rulla in samtidigt som Barcelona och Atletico Madrid rasar ihop fullständigt. Efter 1-0-förlusten senast mot Villarreal ligger laget nu hela 19 poäng efter ligaledande Barca, vilket gör att fokuset framförallt bör ligga på att göra så bra ifrån sig som möjligt i andra tävlingar, exempelvis Champions League som de vitklädda är regerande mästare i. Copa del Rey-titeln hade givetvis inte heller suttit fel och även om den inte smäller lika högt i sammanhanget är det just den som ”Los Blancos” har störst chans att plocka hem av de två.

Tränare Zinedine Zidane lär ställa ett slagkraftigt lag på banan, dock ser det ut som att Sergio Ramos och Karim Benzema får stå över matchen på grund av skador. Viss rotation är att vänta från Zidane då andremålvakt Kiko Casilla brukar få chansen i inhemska cuper, samtidigt som Cristiano Ronaldo lär sparas inför viktigare uppgifter längre fram på säsongen.

Hemmastarkt Leganes

Nu väntar ett Leganes på bortaplan som är ett av La Ligas målsnålaste lag med 15 gjorda och 17 insläppta på 18 matcher. Föregående match mot Real Betis var dock ett riktigt målkalas med deras mått mätt, då den innehåll fem mål. Dock slutade matchen med förlust för den lilla klubben som med det ligger på en 13:e plats i La Liga. Hemma på Estadio Municipal de Butarque har laget däremot visat upp en bättre sida då de fem senaste hemmamatcherna har resulterat i hela fyra segrar och en oavgjord alla tävlingar inräknade och faktum är att laget hållt nollan i sju av sina senaste nio hemmamatcher. Tränare Asier Garitano har därmed ett perfekt utgångsläge att ta med sig ett bra resultat inför det andra mötet som utspelar sig på betydligt större Santiago Bernabeu den 24 januari.

Hämta bonus här

Skulle du vilja spela på matchen mellan Leganes – Real Madrid eller någon av de andra matcherna som spelas under torsdagskvällen rekommenderar vi dig att göra det hos Betser. Betser är ett spelbolag som tagit marknaden med storm och innehar ett stort utbud av spel i alla dess former. Just nu erbjuder de dessutom dig som ny medlem en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor. Bli medlem och ta del av den du också!