PokerStars Latin American Poker Tour (LAPT) Grand Final har vunnits av Jordan Scott, som därmed blivit $168 210 rikare och fått sin första LAPT-trofé.

Årets LAPT Grand Final spelades i Perus huvudstad Lima och lockade 376 deltagare, inklusive välkända namn som Vanessa Selbst, Humberto Brenes, Chris Moneymaker, Angel Guillen och Jose ”Nacho” Barbero. I prispotten hamnade $838 860 som fördelades över 56 spelare.

En av finalisterna var Team PokerStars Barbero som befann sig vid sitt fjärde finalbord i LAPT och hade siktet inställt på att fånga sin tredje LAPT-titel. Barbero blev dock förste person att åka ut och han kördes från bordet av den sista peruanen i turneringen, 19-årige Oscar Barriga som spelade sin första liveturnering någonsin. Barriga slutade så småningom på en tredjeplats värd $81 370.

Istället blev det Jordan Scott som tog hem segern, trots att han anlänt till finalbordet med minst stack av alla. Heads-up stod mellan Scott och Maxence Debar, en fransman som spelat mycket aggressivt under finalen och eliminerat flera av finalisterna. Aggressivitet var dock inte tillräckligt för att slå Scott och Debar tvingades nöja sig med en andraplats.

”Jag är specialist på heads-up,” förklarade Scott. ”Men jag flyttade till Mexico för ungefär 7-8 månader sedan och sedan dess har jag spelat fler turneringar än under de senaste åtta åren.”

Grand Final innebär slutet på denna säsong för PokerStars Latin American Poker Tour och nästa riktigt stora evenemang på PokerStars liveschema blir PokerStars Caribbean Adventure som äger rum den 5-14 januari 2013. Massor av satelliter finns förstås tillgängliga hos PokerStars online för den som kan tänka sig att sticka till Bahamas efter nyår. Klicka dig vidare för att få veta mer om hur du kan ta dig till Karibien gratis eller för ett litet inköp.

Resultat från finalen av LAPT Grand Final i Lima, Peru

1. Jordan Scott (Mexico) $168 210

2. Maxence Debar (France) $138 210

3. Oscar Barriga (Peru) $81 370

4. Jorge Gonzalez Pirela (Venezuela) $60 400

5. Brent Sheirbon (Panama) $46 140

6. Jose ”Nacho” Barbero (Argentina) $36 070

7. Aramis Salvadori (Argentina) $26 840

8. Roberto Vahlis (Venezuela) $20 130