Los Angeles Poker Classic (LAPC) kommer att arrangera en särskild turnering för äldre spelare under nästa års LAPC.

Turneringen kommer att äga rum den 23 februari och är endast öppen för spelare som fyllt 50 år. Om du vill delta måste du kunna legitimera dig för tävlingsledningen. Inköpet för LAPC No Limit Hold’em Senior Championship ligger på $545.
”Genom att ge våra mer mogna spelare en chans att spela mot andra som påminner om dem själva vad gäller mental inställning, spelstil, hastighet och erfarenhet skapar vi en miljö som är exklusiv och samtidigt mer avslappnande,” säger turneringsdirektören Matt Savage.

I takt med att allt fler unga nätspelare har börjat delta i livetävlingar har allt fler äldre spelare börjat uppskatta särskilda seniorevent. Under sommarens World Series of Poker (WSOP) anordnades en särskild seniorturnering och den lockade hela 3 000 spelare. Som jämförelse kan nämnas att Main Event, WSOP:s absoluta flaggskepp, lockade runt 6 000 spelare av alla åldrar.

Nästa års LAPC sätter igång på Commerce Casino den 19 januari och pågår fram till och med den 3 mars. Spelschemat innehåller 53 turneringar. Inköpen varierar från $125 till $25 000.