Även här tycker jag har hittat mig en vinnare med mycket god chans. På pappret är man riktigt bra, men man är lite som Kristianstad att man måste få ordning på försvarsspelet för att lyckas. Man var favoriter innan säsongen att vinna första delen, men slutade istället på en femte plats och får nu ta sig till playoff på detta viset.

  • Vinnare Hockeyettan Östra vår
  • Speltips: Åker/Strängnäs
  • Odds: 2.10 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 27/12, 15.00

aker-strangnas

Åkers har gjort hittills en riktigt dålig säsong. Deras mål var självklart att ta sig vidare till allettan, vilket var något man misslyckades med. Dock skiljde det endast en ynka poäng mellan Åkers och fyran Wings. Innan säsongen var man en av storfavoriterna till att plocka hem denna serie, men som vanligt så föll man på sitt defensiva spel. Laget Åkers är lite kända som ett offensivt duktigt lag som sällan gör de lilla extra i defensiven. Det är uppenbarligen inte ett vinnande koncept i längden. Nu måste man skärpa till sig och det tror jag också man gör. Nu slipper man de fyra klart bästa lagen och får koncentrera sig på lag som man på pappret ska vara klasser bättre än. Framåt är man grymma. Man har tre femmor som är vassa och duktiga framåt. Dessutom spetsar man det med ett par toppar av absolut högsta klass på denna nivå. Jag tänker på spelare som Christofer Blid, Alexander Lagerström, Tony Lagerström och Daniel Despotovic. Alla dessa är riktigt bra och mot det motståndet man får nu i några månader fram här i vår ska man verkligen kunna ha lekstuga vissa matcher. Det stora problemet blir spelet bakåt och dessutom få igång målvakten Andro Michel. Som sagt, motståndet är sämre nu med tanke på att man slipper de fyra klart bästa lagen.

Utmanare till Åkers finns det två stycken av enligt mig. Väsby är den ena och den andra säger jag är nykomlingen Haninge. Väsby kom fyra poäng bakom Åkers och deras placering var inte mer än väntad heller. Man har för dåligt lag för att ta sig i allettan, men man är bättre än bottenlagen i östra serien. Laget har några fina toppar, men det känns för tunt på nåt vis och man kommer ibland att förlora fler jämna matcher än vad Åkers lär göra. Haninge avslutade ganska starkt genom att slå Huddinge borta och har på pappret två riktigt bra femmor, men även där tror jag inte man är redo. De har ett par toppar och värvningen av Patric Nordström lyfte laget ännu ett snäpp. Jag tror dock att man kommer så utmana Åkers till viss del, men Åkers har rutinen och spelarmaterialet för att vinna denna serie. De övriga lagen tycker jag inte man ska sia så mycket om då alla är lite för dåliga och alla kommer ta poäng av varandra. Lägg därtill att Åkers startar serien med 7 poäng, Visby med 6 poäng, Haninge med 5 poäng, osv. Även detta är såklart en bonus för Åkers.


Man har bäst lag framåt, men måste få bukt med sitt försvars- och målvaktsspel. Gör man det någorlunda så vinner man serien. Det är jag ganska säker på. De har spelare framåt som borde spela i bättre lag än Åkers. Mitt spel blir alltså med en medelinsats, Åkers att vinna hockeyettan östra vår till oddset 2.10 hos Svenska spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden