Jag ska börja säsongen med att lägga ut vinnaren av Hockeyettan Norra. Det kommer bli två spel med ungefär samma insats då jag är helt säker på att någon av dessa vinner. De som är lite insatta lär också utan större problem kunna lista ut vilka två det handlar om.

  • Vinnare av Hockeyettan norra
  • Speltips: Östersund & Piteå
  • Odds: 2.10 @ Unibet & 7.00 @ Svenska Spel
  • Insats: 8/10 units & 3/10 units
  • Spelstopp: 20/9, 15.00

Östersund

ostersundÖstersund är seriefavorit hos de flesta och det med all rätt inför årets hockeyettan. Förra året lyckades man inte alls under grundserien och det var inte mycket som stämde hos storsatsande Östersund. Det var inte förrän i sista omgången av grundserien som man lyckades säkra en plats i allettan. Hade man inte lyckats med det i den relativt svaga norra serien så hade det varit ett praktfiasko. Väl i allettan hände någonting och man fick igång det där spelet som man skulle haft redan från start med den truppen. En andraplats bakom makalösa Sundsvall var klart godkänt och det innebar att man fick möta Kovland i playoff 1. Något som man enkelt tog sig vidare ifrån. I playoff 2 tog det dock stopp och det mot Huddinge. Inget man ska skämmas för utan Huddinge är ett otroligt bra lag.

Till den här säsongen satsar man vidare och nu är målet satt och man ska upp till Hockeyallsvenskan. Hela kommunen satsar för detta nu och Östersund har ett av de mest spännande lagbyggena i hela hockeyettan. Det kanske inte är det mest namnkunniga laget och jag tror personligen att det är lite för tidigt att gå upp redan denna säsong. Att man har kapacitet att vinna norrserien råder det dock ingen tvekan om. Man har behållit i princip hela truppen och framförallt har man fått behålla alla spelare man vill. Det är inget ”superstjärnlag” man har på den här nivån, men det är tre starka femmor där alla jobbar för varandra. Det visade man inte minst i allettan förra säsongen. Får man bara igång det från början den här säsongen så ska det inte vara någon tvekan om att man ska vara topp två. Man borde ha lärt sig den läxan nu. Dessutom har man ju kryddat truppen med ett par spelare att hålla ett extra öga på. Nils Bergström från Malmö Redhawks satsar vidare i Östersund. En spelare som spelat i allsvenskan under många säsonger nu, men innan det var han en pålitlig poängmakare på den här nivån. Han har bland annat gjort 73 poäng på 35 spelade matcher i Östersund-tröjan 2009/10. Anton Grenholm var Örnsköldsviks bästa poängplockare under förra säsongen. Matt Paltridge kommer från Kanada och ska tydligen vara en tillgång. Det är redan ett starkt lag och har toppats med ett par nyttiga spelare. På försäsongen har man slagit både Timrå och Sundsvall som båda spelar i hockeyallsvenskan. Räkna med Östersund från start denna säsong.

Piteå

piteaPiteå ser jag som utmanare nummer ett till Östersund. Många sidor hade från början satt Piteå som tredjehandsfavorit och det förstår jag verkligen inte, speciellt inte när det var Örnsköldsvik som låg på plats två. Nog för att de har tappat några spelare, men truppen man har är fortfarande i toppen av den här serien och kan mycket väl vinna med lite flyt. Det ska verkligen spelas när man får så saftigt odds som staten erbjuder. Förra säsongen kom man på plats nummer tre i grundserien och sedan bärgade man också hem en fjärdeplats i den norra allettan. I playoff 2 tog det även stopp för Piteå och det var Troja som satte stopp för dem. Till den här säsongen verkar man inte satsa lika hårt som man gjorde förra säsongen, men potentialen finns verkligen kvar och man kan ”överraska” även iår, speciellt nu när norrserien verkar bli snäppet jämnare än vad den varit tidigare.

Det har hänt en hel del i Piteås trupp inför kommande säsong och varför bolagen från början satte så högt odds på Piteå är nog till stor del för att folk pratat upp Östersund så pass mycket som dem gjort, men också för att man faktiskt tappat sina två kanske bästa forwards. Daniel Olofsson har lagt skridskorna på hyllan och Joakim Högberg har packat bagen ner till Tingsryd. Det är två spelare som är otroligt svåra att ersätta, men man har ändå fått in ett par gubbar av hög klass, så mycket sämre lär det inte heller bli. Johannes Tornberg är tillbaka från Asplöven efter ett tungt år där han fått lite fel roll. Nu ska han göra poäng och det vet vi om att han är bra på. Jonte Tholander från Dalen har tillkommit och även David Pettersson från Örnsköldsvik. I mitt tycke så är jag rätt säker på att Piteå kommer vara med och kriga i toppen som vanligt.

Utmanarna

Ja, utmanarna heter Kalix. Någon av dessa tre nämna kommer att vinna serien. Övriga trupper är alldeles för svaga för att vara med under hela grundserien. Jag tror Kalix kan bli riktigt farliga om dem får ihop det som förra säsongen, men nu har dem också mer press på sig. Jag kommer att välja bort Kalix här när det gäller spel på vinnare av serien och istället bara köra på Östersund och Piteå. Anledningen är väl att känslan inte stämmer med detta Kalix, även om jag vet om att de kan slå alla i den här serien.


Jag tror att Östersund kommer att vinna serien, men sätter ett varningens finger för Piteå som inte är alls så dåliga som staten vill få dem till. Övriga bolag har sänkt sitt odds kraftigt på Piteå i jämförelse med början. Mitt spel till en början blir alltså Östersund att vinna Hockeyettan Norra till oddset 2.10 hos Unibet. Insatsen där landar på 8 units. Blir även ett sidospel på Piteå till oddset 7.00 hos Svenska Spel.

Östersund (2.10) – 8/10 units
Piteå (7.00) – 3/10 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden