Här har jag hittat ett riktigt bra spel i mina ögon. Lagen som är kvar i Svenska Cupen är Örgryte, Djurgården, Öster och IFK Göteborg och i mina ögon bör IFK Göteborg vara skyhöga favoriter här men vi får ett högt odds i nuläget!

Vinnare av Svenska cupen
Spel: IFK Göteborg
Odds: 2.45 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 1/5 kl. 13.30

Svenska Cupen ses fortfarande som ett stort skämt av många i Sverige och det med all rätt. Förbundet m.fl. gör allt för att få den mer attraktiv genom massor av ändringar i den men har svårt för att lyckas. Det börjar dra ihop sig nu och det är snart dags för semifinaler.

Semifinalerna är lottade och spelas så här:
Djurgården – Örgryte
Öster – IFK Göteborg

Finalen kommer sedan spelas på Friends Arena i Stockholm vilket givetvis gynnar enda Stockholmslaget Djurgården om de skulle ta sig till finalen genom att besegra Örgryte. Djurgården tog sig vidare i cupen efter att ha slagit ut Norrköping på straffar i kvartsfinalen. I ligan har man haft det riktigt jobbigt men man har haft ett tufft spelschema. Man inledde med 2 raka förluster på bortaplan mot Häcken och Helsingborg för att sedan spela 1-1 hemma mot Brommapojkarna i en match man borde vunnit. I senaste matchen mötte man Elfsborg på bortaplan och där blev man totalt utspelade och förlorade med 2-0 men man kämpade trots allt i 90 minuter. Man känns ändå lite på gång och det är inte omöjligt att formen är tillbaka till det här mötet med Örgryte som är oerhört betydelsefullt för Djurgården som givetvis vill vinna Cupen!

Motståndarna Örgryte hade flyt i kvartsfinalen borta mot Falkenberg där man fick spela med en man mer under i stort sett hela matchen efter att Falkenberg fått ett tidigt rött kort. Man vann med 1-0 och tog sig vidare. Man inledde Superettan svagt med 2 raka förluster mot just Falkenberg på hemmaplan med 0-2 och sedan borta mot Assyriska med 0-3. I senaste matchen slog man Brage hemma med 1-0 men här är det återigen bortaplan plus betydligt tuffare motstånd. Jag har väldigt svårt att se hur man ska matcha Djurgården i den här matchen på deras hemmaplan så mitt tips landar på att Djurgården spelar i finalen.

I den andra matchen ska IFK Göteborg spela på bortaplan mot nykomlingen i Allsvenskan, ÖsterÖster inledde Allsvenskan på ett riktigt bra vis med 2 segrar och 2 förluster vilket är bra för att vara nykomling. Man hade det kämpigt i kvartsfinalen mot Sirius där man ändå lyckades vinna med 2-1 till slut trots att man spelade större delen av andra halvlek med en man mer. I senaste matchen i Allsvenskan mötte man topplaget Malmö FF och där hade man ingenting att hämta utan men vägde alldeles för lätt mot dem och förlorade med 2-0. Jag tror det blir samma sak i lagets match mot Blåvitt och även om man har fördel av sin hemmaplan så tror jag Blåvitt tar sig vidare till finalen då man är bättre på i stort sett alla positioner.

IFK Göteborg har imponerat rejält inledningsvis där man vunnit 4 matcher och spelat oavgjort i 1 denna säsongen. Det oavgjorda resultatet kom i den ursvåra bortamatchen mot Elfsborg på deras plastgräs. Man har med andra ord full form och siktet är givetvis inställt på cupguldet hos Göteborgarna och i mina ögon ska man vara stora favoriter till det. Den svåraste nöten att knäcka för laget blir den här matchen men jag tror man löser det. Man kanske inte vinner efter full tid men jag tror ändå man lycaks ta sig vidare till slut och de är mina favoriter till guldet.

I en final möts med andra ord Djurgården och IFK Göteborg om det blir som jag tror och där bör IFK Göteborg vinna även om Djurgården har en liten fördel av att machen spelas i Stockholm. Göteborg har känts väldigt stabila under inledningen av säsongen medan Djurgården har stora problem i sitt lag där man gör extremt mycket misstag i såväl offensiven som i defensiven och det håller knappast till ett cupguld! Jag tycker 2.45 på IFK Göteborg som segrare i Svenska Cupen är riktigt bra!