Ja, här kommer det investeras en del av vinsten som vi vann på maxspelet Sundsvall att vinna norra hockeyettan. Den här gången kommer vi även denna gång luta oss mot just Sundsvall för man har helt klart det bästa materialet i denna serie.

  • Vinnare av Allettan Norra
  • Speltips: Sundsvall
  • Odds: 2.25 @ Svenska Spel
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 27/12, 15.00

sundsvallSundsvall är återigen mina stora favoriter till att ta hem ytterligare en serie. Den här gången blir det självklart mot klart tuffare motstånd, men på pappret har man det klart bästa laget och man är rätta favoriter. Den norra serien sprang man hem hur enkelt som helst och slutade tillslut med 55 av 60 möjliga poäng. Man förlorade varken en match under ordinarie tid eller sudden och bara det säger väl det mesta om laget, även om den norra serien inte har statusen som den bästa. Topplagen däruppe är dock inte att underskatta. Det känns på nåt sätt som Sundsvall har en hel del sparkapital i truppen och inte fått ut det bästa ännu. Man har mer eller mindre bara gjort det man behöver, men ingenting mer och det har ju visserligen räckt. Däremot så tycker jag också det är positivt på nåt vis för det visar vilken styrka man har i den gruppen. Man har många potentiella poänggörare och och har en rutinerad försvarsbesättning. Magnus Åkerlund i målet är rutinerad och har många matcher på högre nivå än detta. Jag räknar dessutom med att man kommer förstärka truppen med någon rutinerad herre av nåt slag. I vilket fall så är man riktigt bra och en av mina favoriter till att ta sig hela vägen till hockeyallsvenskan nästa säsong. Man har en bra blandning av rutinerade, unga talangfulla och en hel del spets.

Utmanarna är det svårt att sia om vilka det kommer vara, men jag tror att det kommer vara ganska jämnt bakom Sundsvall, vilket gör att många kommer ta poäng av varandra och också där hjälpa Sundsvall på traven. Sundsvall har det jämnaste och bredaste materialet och jag tror också de kommer göra minst misstag under dessa fjorton matcher. Från den norra serien har vi överraskningen Kalix, Piteå och Östersund. Kalix tror jag är lite för orutinerade. Piteå är bra, men lever väldigt mycket på sin förstafemma som är riktigt bra. Självklart är de bra utmanare, men de ligger ändå snäppet bakom Sundsvall. Östersund har en del sparkapital enligt mig och kan säkert utmana de flesta i matcherna, men även de är några steg bakom Sundsvall.

Från den östra hockeyettan så kommer det även fyra lag. Huddinge, Visby/Roma, Hudiksvall och Wings. Huddinge vet vi om att de alltid är bra. De är rutinerade i såna här sammanhang trots att de pappret har ett ganska ungt lag. Det är ett av lagen som jag tror kommer utmana om förstaplatsen, men som fortfarande kommer vara lite för lätta. Visby tror jag inte på denna säsong. Man har gjort det helt okej, men jag tycker deras trupp är alldeles för tunn mot vad den varit tidigare år. Det lag som jag på nåt sätt ser som en liten outsider är Hudiksvall. De har på pappret ett riktigt bra lag, men har under grundserien haft väldigt mycket skador och sällan spelat med fullt lag. På slutet fick man tillbaka en hel del spelare och då var man också riktigt starka. Nu har man även lånat in Henric Höglund som den här säsongen spelat i Kils AIK i division två. En klart duktig spelare på den här nivån och kommer säkerligen göra en hel del poäng för Hudik. Får man bara tillbaka många av sina spelare så har jag en liten outsider här.


Jag tror att Sundsvall är snäppet bättre än alla sina motståndare och går allt som förväntat så vinner man den här serien. De som jag ser som de största utmanarna är Huddinge och Hudiksvall. Jag kommer att lägga mina pengar på två lag här. Dock blir det ena väldigt lågt då jag ser det lite som en säkring och ändå är relativt säker på Sundsvall. Mitt huvudspel blir Sundsvall att vinna allettan norra till oddset 2.25 hos Svenska Spel. Jag tror inte vi får se ett högre odds nån annanstas. Insatsen där blir 8 units. Mitt andra spel kommer att blir Hudiksvall till 12.0 gånger pengarna där insatsen blir en unit.

Sundsvall vinnare (2.25) – 8/10 units
Hudiksvall vinnare (12.0) – 1/10 units

Lycka till!

/Heden