På lördagen den 23e Augusti sparkar underbara Serie A igång och jag har hittat ett intressant långtidsspel här, det handlar om Empoli som gjorde en bra säsong som nykomlingar förra säsongen. Men nu har man tappat viktiga spelare som bar laget ifjol, dessutom har tränaren bytt klubb. Är man fortfarande stabila nog att slippa nedflyttning eller är tappen för stora? Häng på så får ni min analys om det hela.

  • Laget kommer att åka ur
  • Spel: Empoli
  • Odds: 3.50 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 22/8, 13.00

Empoli kom ifjol på en stabil 15e plats där man säkrade kontraktet ganska långt innan det var slutspelat. Och med stabilt menade jag att man var ifjol ett svårslaget lag där man bara förlorade 12 av 38 matcher, visserligen var det 18 oavgjorda matcher men det var ändå 18 poäng. Tränare Maurizio Sarri spelade allt som oftast på samma elva vilket gav dom kontinuitet under i stort sett hela säsongen, sånt är underskattat. Sen var ju Mirko Valdifiori en riktig elegant på mittfältet hela säsongen, och mittbacken Daniele Rugani var en väldigt bra  för Empoli och gjorde sällan en dålig match.

empoli_200x200

Förra året var man ju nykomlingar, och det är alltid lite enklare att överraska första året. Det är nu man kommer ställas på prov på allvar. Klarar man det? Eller kommer man åka ur? Jag tror ju helt klart på det senare. Och varför jag gör det är av den enkla anledningen att man inte har truppen till att hänga kvar. För under sommaren så har man tappat oerhört värdefulla spelare. Vi pratar centrale mittfältaren Mirko Valdifiori som tagit steget till Napoli, välförtjänt. Sen har även mittbacken Daniele Rugani lämnat. Bara dom två var i princip ryggraden i fjolårets Empoli. Men man har dessutom tappat den fina tränaren Maurizio Sarri, till Napoli han också, och ersatt han med en tränare som egentligen bara har misslyckanden bakom sig, tufft läge minsann. Även vänsterbacken Elseid Hysaj har följt med Sarri och Valdifiori till Napoli.

Vad har man då tagit in? Ja man har tagit in spelare som det lyser Serie B om, långt ifrån den kvalité som lämnat Empoli. Det är unga reservspelare som aldrig riktigt fått någon vidare utveckling, sen rutinerade herrar som aldrig varit på någon hög nivå. Nä det luktar som sagt Serie B över hela Empoli just nu. Tappen är för stora och nyförvärven är för dåliga. Sen tycker jag även att de övriga lagen, nykomlingar som förmodade bottenlag, värvat bättre och smartare så att man ska vara bättre än 3 lag känns oerhört tveksamt, ja nej det ska inte kunna gå helt enkelt.

—————————————————————————————————————————————————————

Så ett Empoli som förlorade några av sina viktigaste spelare samt den duktige tränaren är oerhört tunga avbräck. Sen tar man in spelare som inte har någon vidare hög kvalité men som säkert kan göra ett okej jobb. men att det ska räcka för att Empoli ska hålla sig kvar känns inte trovärdigt. Lägg där till att säsong 2 alltid brukar bli tuffare, man var alltså nykomlingar förra säsongen och levde mycket på att överraska i början. Nu är det helt andra bullar med ett nytt lag och en ny tränare, som kommer från misslyckade tränarjobb. Nä jag spelar alltså detta långtidsspel på att Empoli får ta klivet ner från Serie A till Serie B denna säsong. Oddset är fina 3.50 och vi lägger en insats på strax över medel här. Arrivederci!

/ L’orso