Serie A drar ju igång den 22a augusti och här kommer långtidsspel för de som gillar det formatet. Napoli gjorde ju en ganska dålig säsong när man bara hamnade på en 5e plats i ligan fastän man hade chans på hemmaplan i sista omgången att komma 3 ifall man vunnit mot Lazio, men man torskade. Nu har man bytt ut tränaren Rafa Benitez till Maurizio Sarri. Och jag tror vi kommer få se ett Napoli som kommer vara bättre än ifjol och dessutom revanschlusta på några spelare i offensiven.

  • Hur många mål gör Napoli i Serie A?
  • Spel: Över 70.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20/8, 20.45

Napoli gjorde ingen jättedålig säsong ifjol, dock kom man bara på en 5e plats till slut och det är såklart inget man är nöjda med. Tränaren Rafa Benitez var länge ifrågasatt men fick fortsätta eftersom man fortfarande hade chansen på Champions League-plats i ligan samtidigt som man gick långt i Europa League. Men när allt var slut så blev det bara 1 titel (Italienska Supercupen) och inget spel i Champions League till denna säsong. Därmed var Rafa Benitez ett minne blott och hela staden kan nu andas igen. Istället tog man in en tränare som gjorde det bra för en nykomling som Empoli, nämligen Maurizio Sarri.

napoli_200x200

Förra säsongen var det några spelare som inte hade gjorde en av sina bästa säsonger till exempel Marek Hamsik och Gonzalo Higuain. Och här tror jag vi kommer få se en revanschlusta och vilja att göra det mycket bättre som dom ju visat flera gånger i tidigare säsonger. Utöver dom så har man en stark offensiv med spelare som Dries Mertens, Jose Callejon, Manolo Gabbiadini och hemmasonen Lorenzo Insigne, som ju var skadad mycket förra säsongen men när han väl spelade så såg man hur mycket bättre Napoli blev offensivt. I träningsmatcherna har Mertens, Insigne och Callejon levererat en hel del mål tillsammans, visserligen mot lättare motstånd men ändå. Sånt ger ju självförtroende trots allt.

Och pratar vi nyförvärv så kanske det viktigaste nyförvärvet offensivt är spelfördelaren Mirko Valdifiori som tränare Sarri tagit med sig från Empoli. Med 7 assist ifjol hos Empoli plus många fler passningar där Empoli kastade bort genom att vara otroligt ineffektiva så kommer han nu till ett lag som redan är bra offensivt där många har känsla för mål. Flyter han bara bra in i spelet och staden tror jag vi får se en riktigt trevlig säsong för Valdifiori som har grym spelförståelse och passningsfot. Precis det som Napoli saknade på samma position ifjol. Nu har man det och Mertens, Insigne, Callejon, Gabbiadini och Higuain kan nog få en bra säsong målmässigt.

Dom 5 senaste säsongerna har Napoli gjort såhär många mål:
Säsong 10/11 – 59 mål
Säsong 11/12 – 66 mål
Säsong 12/13 – 73 mål
Säsong 13/14 – 77 mål
Säsong 14/15 – 70 mål

Man har med åren blivit bättre på det där med att göra mål, anledningen till att det gick bakåt förra året i målproduktionen beror nog mycket på att Gonzalo Higuain och Marek Hamsik inte hade någon jättebra säsong, som i och för sig hela Napoli inte hade. Med ny tränare i Maurizio Sarri och nyförvärvet Mirko Valdifiori samt att få behålla den starka offensiv man har, men också att Lorenzo Insigne nu är helt skadefri kommer göra stor påverkan. Och än finns det chans till ytterligare nyförvärv viket jag inte tror behövs i och för sig.

—————————————————————————————————————————————————————

Spelare som Hamsik och Higuain främst bör ha stor revanschlusta efter en sisådär fjolårssäsong. Insigne, Mertens och Callejon har gjort det bra på försäsongen. Sen att man värvat in en spelare med riktigt bra passningsfot och spelförståelse i Valdifiori, som Napoli som saknade just det ifjol. Jag spelar Napoli att göra över 70.5 mål denna säsong i Serie A, och vi får oddset 1.85. Insatsen är strax över medel. Ni hittar spelet under Fotboll -> Italien -> Serie A -> och fliken ”Team Performance”. AVANTI NAPOLI!

/ L’orso