Har hittat ytterligare ett intressant långtidsspel, och den här gången handlar det om den spanska andraligan. Jag rekade Betis som vinnare förra säsongen och den här säsongen tycker jag mig hittat vinnaren igen.

  • Spelform: Vinnare av Segunda Division
  • Spel: Almeria
  • Odds: 6,00 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

almeria

Det var väldigt hårt i bottenstriden av La Liga förra säsongen där hela sex lag låg inom en radie av fem poäng. Till slut var det Almeria som fick tacka för sig och laget siktar nu på att ta sig tillbaka så fort som möjligt. Laget ser intressant ut på papperet och har en mycket bra försäsong i ryggen.

Degraderingen innebar givetvis att många spelare lämnade, däribland många av de bättre. Verza försvann till Levante, Thomas till Atletico, Thievy till Espanyol och Edgar till Granada. Tufft att förlora så många bra spelare givetvis, men jag tror inte laget står och faller med dessa. Jag tycker ändå att Almeria fått behålla viktiga spelare från förra säsongen och fyllt på med en del intressanta namn, vilket kan innebära en lyckad säsong.

Framåt har Almeria värvat in tre spelare som jag tycker känns mycket intressant, nämligen Herrera (Elche), Eldin Hadzic (Zaragoza) samt Chuli (Betis). Chuli var utlånad till Leganes förra säsongen där han gjorde en hel del mål, och jag känner att han håller bra klass för divisionen. Bosniern Hadzic hade en del skadebekymmer i Zaragoza förra säsongen men visade prov på riktigt bra klass när han väl fanns med på planen. Herrera är precis som Chuli en spelare som håller bra klass i Segundan.

Almeria har som sagt även fått behålla viktiga spelare, och då vill jag lyfta fram Corona, Soriano och Dubarbier. Corona är kapten för skutan och har funnits i klubben sedan 2007, och han har rutin som blir viktig för laget. Samma sak gäller för Soriano som förutom att han är en bra fotbollspelare har en hel del rutin innanför tröjan. Den argentinska vänsterlöparen Dubarbier har även han rutin, men främst tycker jag att han är förbaskat bra. Jag är lite överraskad att han blev kvar i Almeria då han gjorde en stark fjolårssäsong på sin vänsterkant.

Kikar vi till försäsongsmatcherna så är Almeria obesegrade med två vinster och ett oavgjort resultat. Laget har valt att träningsspelat mot ganska tufft motstånd då Sporting Gijon (1-1), Las Palmas (2-0) och Elche (1-0) stått på andra sidan, så det är mycket fint facit med bara ett insläppt mål. Just försvarsspelet ligger lite i fokus hos Almeria som har Sergi Barjuan som tränare, gammal vänsterback i Barcelona. Han hoppade in som tränare i den avslutande delen av förra säsongen och känner nu spelarna betydligt bättre.


Almeria har fått behålla viktig rutin från förra säsongen och fyllt på med en del intressanta spelare som ska hålla bra klass i andraligan. Jag tror laget kommer kriga om seriesegern och spelar en insats strax under medel.

Vill man spela lite säkrare finns Almeria att bli uppflyttade till 1,85 @ unibet, och det är tre lag som tar klivit upp (2 direktplatser + 1 playoffplats).

/e@sy