Har hittat ännu ett intressant långtidsspel från den spanska fotbollen, men den här gången vänder vi blickarna mot andraligan. Här tror jag att ett lag tar sig tillbaka till la liga ganska omgående, då man har ett anfall som håller för hög klass för divisionen. Men jag har även en liten utmanare som får sig en liten peng till intressant odds.

  • Spelform: Vinnare av Segunda Division
  • Spel: Real Betis
  • Odds: 3,50 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 24/8

Real Betis åkte ur la liga med buller och bång förra säsongen, detta efter att endast skrapat ihop 25 poäng på 38 omgångar. Men riktigt så dåliga som tabellen visade tycker jag inte man var. Man hade stora skadebekymmer på nyckelspelare tidigt på säsongen och det gjorde verkligen sitt. Man skapade chanser match efter match, men när inte Ruben Castro fanns på planen hade man svårt att sätta dit bollen. Man bytte även tränare två gånger om och det förbättrade knappast situationen.

betis_200x200

Men inför den här säsongen så är det positiva tongångar kring Real Betis, vilket jag förstår om man skummar igenom spelartruppen. Man har inte tappat särskilt många spelare från förra året och det innebär att man har ett väldigt slagkraftigt lag, framför allt på de offensiva positionerna. Ruben Castro ser ut att bli kvar och med en Molina uppe på topp så borde man ösa in mål på den här nivån. Sedan har vi även lite ungdomligt blod i truppen som ser ruskigt intressant ut. Sergio, Vadillo, Pacheco och Rennella är alla på framåtmarsch i karriären och besitter ruskigt fina kvalitéer.

Laget har hittills lirat fyra träningsmatcher, där det blivit tre vinster och en förlust. Förluster kom mot Elche (1-2) och det är väl egentligen inte så mycket att säga om den, då Elche spelar en division högre upp. Betis bytte dessutom ut hela elvan i paus och det har man gjort i samtliga träningsmatcher. Man visade att man kan spela jämnt mot ett lag från högstaligan och håller man den nivån säsongen igenom så kommer man finnas med i toppen av tabellen.


barcelona_200x200

Min lilla utmanare till Real Betis blir Barcelona B, som placerade sig på en mycket fin tredjeplats förra säsongen. Man har i princip samma trupp den här säsongen och med endast ungdomar i laget så lär dom tagit ett extra kliv nu. Man har ju även värvat in Alen Halilovic som ser ut att få tillbringa säsongen i Barcelona B. Det lilla jag såg av honom i matchen mot Recreativo räckte bra, den här killen kommer bli något stort framöver. Sedan har vi även en vänsterfotad herre vid namn Munir, vars namn vi bör lägga på minnet.

0,5/10 units åker in på Barcelona som slutsegrare i segundan – 10,00 @ unibet

/e@sy