Som förra året så kommer det ett par långtidspel från världens bästa liga. Det första jag fastnar för är en vinnare av Pacific Division och tittar man på förra säsongen så la jag samma spel då. Finns ingen anledning att ändra mitt nu heller då laget ser ännu starkare ut den här säsongen.

  • Vinnare av Pacific Division
  • Speltips: Anaheim
  • Odds: 2.60 @ Ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 8/10, 01.05

Den givna segraren

För mig finns det bara ett lag i den här divisionen och det är såklart Anaheim Ducks som förra säsongen gick som en ångvält, men fick vika ner sig i den sjunde matchen mot Chicago, som senare också vann Stanley Cup. Den här säsongen tycker jag man ser minst lika starka ut och bör också således ha en god chans att plocka hem sin division igen. Förra året var man överlägsna och vann med hela åtta poängs marginal ner till tvåan Vancouver. Det som jag gillar med den här divisionen är att den är relativt svag. Både Arizona och Edmonton finns här och även fast de tagit ett kliv framåt iår så är de inga hot mot segern. San Jose gjorde en usel säsong förra året och kommer inte förbättra sig så mycket med tanke på att laget inte heller förbättrats enligt mig. Vancouver tycker jag presterade över sin förmåga förra året och väljer att heller inte nämna alltför mycket om dem. Det finns två lag i den här gruppen som jag har lite förhoppningar till. De kommer vi till lite senare.

anaheim_ducks_200x113

Ducks har för tillfället två riktigt bra målvakter, tillochmed tre stycken om vi räknar med John Gibson i farmarlaget. Andersen är den givna ettan som förra året gjorde en stark säsong återigen. Sedan ställer jag mig dock frågan till om han är den som leder dem till en Stanley Cup, men att han håller i en grundserie har han bevisat och de kan vara trygga. Skulle det dock hända honom något så har de två bra målvakter att förlita sig på ändå. Anton Khudobin är ny, men helt okej. Skulle inte han prestera så plockar de upp John Gibson som redan har en hel del rutin med spel i Ducks sedan tidigare.

På backsidan så ser det även här ljust ut. Man har många namn som har framtiden och många år framför sig. Sami Vatanen och Hampus Lindholm var två av lagets bästa backar under slutspelet förra året och lär få ta ännu mer ansvar nu trots sin unga ålder. Fowler och Després är rutinerade även dem fast dem är relativt unga. Man har tappat några rutinerade herrar på backen, men man har också värvat in defensivt starka Kevin Bieksa. Jag tycker backsidan ser intressant ut och framförallt så ska det bli kul att se  de unga stommen få prducera ännu en säsong.

Framåt är ju deras stora styrka. Man har sina två superstjärnor i Corey Perry och Ryan Getzlaf som ska stå för det mesta framåt. Dessutom har man Ryan Kesler som andrecenter vilket får anses som riktigt bra. Man har fått behålla stora delar av truppen och bara tappat ett par enstaka forwards, men de är också väl ersatta. Chris Stewart lär få en nytändning och kommer få en stor roll i Ducks med sin tyngd och hans sniperegenskaper. Carl Hagelin är ny i laget och kommer funkar galant i en tredje- eller fjärdefemma. Det offensiva ser återigen väldigt starkt ut i Ducks.

Utmanarna – Kings & Flames (?)

Kings är för mig den egentligen enda utmanaren till detta. De har på pappret en av ligans bästa och tyngsta trupper. I truppen just nu så har de endast tre spelare som väger under 90 pannor och då förstår ni att dem är tunga att möta. De borde även vara revanschsugna från förra säsongens fiasko när man gick från vinnare av Stanley Cup till att inte ens gå till slutspel. Sanningen är väl den att man var nära att åka ur slutspelet mot Sharks i den första rundan samma år som man vann, men man lyckades vända ett 0-3 underläge i matcher om jag minns rätt. På pappret är man riktigt bra. Man har två riktigt bra målvakter. En backuppsättning i världsklass där det finns alla sorts spelartyper och där de flesta är otroligt stora. Framåt har man tunga, rutinerade och skickliga forwards, men kanske saknar den där spelartypen som man alltid kan lita på när det gäller poäng.

Flames är också en liten utmanare för jag ser ändå lite potential i truppen. Man har kanske ligans bästa backuppsättning och visade redan förra säsongen att man kan utmana de bästa, trots att man innan säsongen inte ens var tippade att gå till slutspel. Man har fått behålla stora delar av truppen och kan jobba därifrån. Något säger mig dock att andra året som ”topplag” kommer bli tuffare. Man saknar den stora stjärnan i truppen och lite av därför tror jag inte att man kommer plocka alla poäng man behöver. Det är av anledningen varför jag inte tror fullt ut på Flames.

Varför kommer inte Kings lyckas vinna den här divisionen?

Det handlar inte om att man är ett dåligt lag, för det är man inte. Tittar vi på trenden de fyra-fem senaste säsongerna med Kings så har de varit klart godkända i grundserien för att sedan varva upp till slutspelet. Det är nog också det som är meningen med Kings spel och så man bygger det. Vad jag hört så tränar Kings ganska hårt under säsongen för att kunna vara bra förberedda till ett slutspel. I ett slutspel blir allt mycket tätare och det lag som har mycket tyngd vinner ofta på det. Kings blir som tunga blodiglar och då är man svårstoppade. Kings är inget grundserielag, man är ett slutspelslag. Man kan mycket väl vinna Stanley Cup, så pass bra är man. I en grundserie räcker man inte till. Låter konstigt, men så är det.


Jag ser ett lag som är stabilt och det är Anaheim Ducks. Förra säsongen var man överlägsna och jag ser inte varför man inte skulle vara det den här säsongen också. Mitt spel blir alltså Anaheim Ducks att vinna Pacific Divsion till oddset 2.60 hos Ladbrokes. Insatsen blir relativt hög och stannar på 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden

Allting hänger på hur mycket Ducks själva vill det här.