NHL är snart igång och jag tycker mig ha hittat en fin trippel som vi får ett ganska generöst odds på om man lägger ihop dessa. Jag vet att man inte ska spela tripplar och sånt, men ibland känns de verkligen bra. Spelet kommer att gå att kombas på Unibet och det blir en relativt hög insats.

  • Match: Diverse (se nedan)
  • Speltips: Washington kvalificera sig för slutspel + Edmonton H2H (vs Arizona) + Daniel Sedin fler mål än Henrik Sedin
  • Odds: 3.29 @ Unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 8/10, 01.05

washington_200x122Washington att kvalificera sig för slutspel   (1.40)
Ja, det är precis som det låter. Washington behöver ta sig till slutspel för att det här ska sitta och det är jag relativt övertygad om att man gör. Truppen man har är riktigt bra så detta ska inte vara några problem trots att man har en tuff division då jag anser att Caps har alla medel för att vara ett topplag i Metropolitan. Det är svårt att sia om de kommer komma etta eller fyra i den här gruppen, men poängen kommer vara så pass många att det räcker till ett slutspel, allt annat får ses som ett fiasko. Man har en av världens bästa målvakter i Braden Holtby som verkar bli bättre för varje säsong som går. Bland backarna har man tappat Green, men man är fortfarande väldigt kompetenta på den här lagdelen. Framåt är deras stora styrka om man tittar på materialet med spelare som Bäckström, Oshie, Kuznetsov och världens mest skjutglada människa i Ovechkin. Jag tror det kan bära långt för Caps denna säsong och ett slutspel ska man lösa alla dagar i veckan.

Edmonton H2H att ha en bättre slutplacering än Arizona – Exklusive slutspel   (1.45)
edmonton_200x200Oilers har ännu en säsong ett väldigt talangfullt lag och frågan är när man blommar ut och får en högre placering än de två sista i Western. Kan det vara den här säsongen det händer och den här säsongen man är uppe och nosar på en slutspelsplats? Nej, jag tror inte det. Däremot ska man kunna knipa en bättre slutplacering i längden mot Arizona. Det ska vara självklart. Edmonton har kvar många talangfulla spelare sen förra säsongen som Eberle, Hall och Nugent-Hopkins som redan är etablerade stjärnor på den här nivån. Det som ser lite tunt ut är backsidan, men man borde kunna väga upp det med ett bra offensivt spel. Den stora skillnaden är att man fått in supertalangen Connor McDavid i truppen som anses vara minst lika bra som Crosby var när han kom till NHL. Och vad han har presterat hittills på försäsongen så ser det ju klart lovande ut. Oilers har en spännande trupp som jag sätter ett litet varningens finger för.

Arizona är jag ganska säker på att de intar sistaplatsen i Western ännu en säsong. Förra säsongen skiljde det sex poäng mellan lagen, men kändes också som att det kunde varit några poäng mer. Den här säsongen har man inte förbättrat sitt lag speciellt mycket samtidigt som att Oilers förmodligen blivit snäppet bättre. När Ekman Larsson vinner den interna poängligan som back och dessutom tappat flertalet av de poängbästa från förra säsongen så säger det lite om laget. Om ”OEL” inte är lika bra som förra säsongen så kommer det förmodligen gå ännu sämre för Arizona. Edmonton ska vara före Coyotes.

Daniel Sedin att göra fler mål än Henrik Sedin – Exklusive slutspel   (1.62)
vancouver_200x200Det här oddset tycker jag är väldigt bra, även om just Daniel hade det lite tyngre med målskyttet förra säsongen. Daniel är den av dem ska göra mål medans Henrik är speluppläggaren och så har det alltid varit. Nog för att båda har mycket spel i sig, men Daniel är den med klart vassaste skottet av dem två. Förra året spelade de tillsammans med Radim Vrbata och gjorde succé. Vrbata var den som gjorde klart flest mål av dem, och kanske tog ett par kassar från Daniel, men de funkade väldigt bra tillsammans. Jag misstänker att de kommer få en del matcher tillsammans även om nya Brandon Sutter fått spela med dem på försäsongen. Oavsett om de kommer spela med Vrbata eller Sutter så kommer är det någon av de två och Daniel som är målskyttarna. Henrik är alltid den man bygger spelet runt och den som levererar  flest passningar. Endast en skada är väl det som kan sätta stopp för det här.


Trippeln är kul att följa och ger faktiskt ganska bra betalt. Jag vet om att det kan vara tråkigt och sitta och vänta en hel säsong på en 1.80-1.90 oddsare, men här får vi ändå en bit över det trippla tillbaka på tre val som jag ser som relativt ”säkra”. Trippeln blir alltså Caps att kvalificera sig för slutspel + Edmonton att komma före Arizona i grundserien + Daniel Sedin att göra fler mål än Henrik till oddset 3.29 hos Unibet. Insatsen landar på 8 units.

Twitter HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden