NHL-säsongen är nära nu och det här året kommer bli lika intressant som det alltid är. Ett lag som jag kommer hålla ett extra öga på är New York Islanders. Jag har hittat ett spel som jag tror kommer sitta alla dagar i veckan. Det är nästan så att jag klassar det som ett maxspel, men kommer hålla nere insatsen till strax under max.

  • Antal vinster under grundserien
  • Speltips: Islanders över 38.0 vinster
  • Odds: 1.86 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 01.00

islanders_200x200

New York Islanders har gjort en riktigt bra sommar och frågan är om dem inte kommer vara med och nosa på en slutspelsplats denna säsong. Förra året var man stundtals riktigt bra, men även stundtals riktigt dåliga. Det var dock den svaga uppsättningen av målvakter och den tunna backsidan som ställde till det de flesta gångerna. Framåt var man riktigt vassa och de gjorde jobbet de flesta gångerna, men samtidigt visade man alldeles för stora brister i defensiven och då vinner man inga matcher. Det här spelet som vi spelar på idag baserar sig på endast grundserien och hur många vinster laget fram till slutspelet startar. Förra säsongen lyckades man plocka 34 vinster och det ska man bara slå denna säsong. Nu ska vi titta lite på spelarrotationen i laget under sommaren (nämner bara de som jag tycker gör någon skillnad):

Spelare ut:
Kevin Poulin
Anders Nilsson
Evgeni Nabokov
Radek Martinek

Spelare in:
Chad Johnson
Jaroslav Halak
Cory Conacher
Nikolai Kulyomin
Mikhail Grabovski
Johnny Boychuk
Nick Leddy

Det är de spelare som lämnat respektive kommit in laget. Om vi ska börja med förlusterna så är det verkligen inga förluster. Poulin, Nilsson och Nabokov är alla tre målvakter som inte håller det mått som krävs i NHL. Sen om det är just de målvakterna det är fel på eller defensiven i allmänhet är en annan femma. I vilket fall så är ingen större skada skedd där. Martinek är en back som även han sett sina bästa dagar och det kommer inte märkas att en sådan är borta. Bättre att ta upp en spelare som är ung och hungrig och låta honom utvecklas. De spelare som man istället har tagit in är bara bättre och det breddar deras lag på alla fronter, inklusive målvakterna som kanske var det största problemet förra säsongen. Jaroslav Halak är en rutinerad NHL-målvakt och i sina bästa dagar är han en av de bästa och  klart bättre än alla de hade under förra året. Chad Johnson är en duglig backup. Framåt var man redan riktigt bra med spelare som Grabner, Nielsen, Okposo, Clutterbuck, Bailey och superstjärnan John Tavares. Det finns en hel del kvalité framåt i detta lag och det visade man redan under förra säsongen. Nu har man spetsat till det ännu mer genom att ha plockat in Mikhail Grabovski (Washington), Nikolai Kulyomin (Toronto) och Cory Conacher (Tampa Bay). Det är tre spelare som lätt kan göra skillnad i ett lag. Jag tror ganska säkert att man minst kommer vara lika vassa framåt denna säsong för potentialen finns verkligen där.

Backsidan var som sagt det stora problemet förra säsongen. Man gjorde mycket mål framåt, men släppte också in väldigt många vilket gjorde att ett par segrar uteblev, just pågrund av det dåliga försvarsspelet. Man har ett ungt lag i alla delar och alla utvecklas, förhoppningsvis till det bättre. Travis Hamonic tog ett steg ytterligare förra säsongen och kommer få en tyngre roll denna säsong. Lubomir Visnovsky är bra back såväl bakåt som framåt och får han bara vara skadefri så ser det lovande ut för han är otroligt viktigt i framförallt powerplay. För ett par dagar sedan knöt man till sig ytterligare två backar som gjorde att jag valde att lägga detta spel. Nick Leddy var framstående i Blackhawks under förra säsongen, men fick stå lite i skymundan i deras uppsättning av världsklassbackar. Här kommer han få en betydligt större roll vilket också känns helt rätt med tanke på att han har en ganska hög kapacitet. När man sedan plockade in Johnny Boychuk från Boston så var det självklart. En av Bostons bästa backar förra säsongen. Nu har man en ganska djup och bra backbesättning mot vad man hade förra säsongen och då bör man också klara sig bättre denna säsong.


Man har ett klart starkare lag på alla fronter och jag tror New York Islanders kan bli riktigt vassa om bara alla får hålla sig hela. Man kanske inte har den där topplagsmentaliteten ännu, men man har ett lag som definitivt bör kunna ta sig till slutspel. Förra året vann man 34 matcher med ett sunkigt försvar. Den här säsongen har man bättre målvakter, bättre backar och fler produktiva forwards. Då ska man klara av att vinna minst 38 matcher, förmodligen fler. Mitt spel blir New York Islanders över 38 vinster till oddset 1.86. Vi får pengarna tillbaka på exakt 38 vinster och oddset finner ni hos betsson. Insatsen landar på höga 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden