Tänkte ge några långtidsspel i La Liga innan säsongen drar igång nu på fredag med Malaga – Sevilla. Först ut är bästa uppflyttade lag och där tycker jag mig ha ett väldigt stabilt spel.

  • Spelform: Bästa uppflyttade lag
  • Spel: Real Betis
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:30

betis_200x200

Real Betis åkte ur La Liga för två säsonger sedan och siktade ganska hårt på att ta sig tillbaka så fort som möjligt. Starten i Segundan förra säsongen var inte särskilt bra och det verkade som många i truppen inte förstod att det blir förlust även i andraligan om man inte gör jobbet. Men de grönvita hittade rätt ju längre säsongen led och till slut kunde laget defilera hem en direktplats till La Liga. Årets upplaga av Betis känns intressant tycker jag, där vi hittar en bra mix mellan rutin och ungdomlig hunger.

Om vi börjar på tränarposten så har Pepe Mel en stor portion rutin innanför västen. Han vet vad det handlar om på den här nivån och han är väldigt respekterad både bland spelare och även fans. Spinner vi vidare på rutin hittar vi ett par herrar högst upp i planen som också vet vad det handlar om på den här nivån, Jorge Molina och Ruben Castro. Molina har funnits i klubben sedan 2010 och är en spelare med stort hjärta som alltid sliter hårt för klubbmärket. Ruben Castro har funnits i klubben lika länge och fick en del skit när laget åkte ur La Liga. Men han visade hjärta genom att stanna kvar och var en starkt bidragande orsak till uppflyttningen förra säsongen. Med dessa herrar vet man vad man får framåt, och sedan har Betis unga hungriga ersättare att slänga in.

Rutin har även Rafael van der Vaart som värvades till Betis från Hamburg. Han har haft en del problem på försäsongen och inte varit med i särskilt många träningsmatcher, men så fort han är fit for fight är jag övertygad om att han kommer bidra en hel del. Det kan även vara mer rutin på gång i Joaquin som just nu uppges vara nära en flytt hem. Även fast han börjar bli till åren är det en spelare som skulle bidra enormt till det här laget. Enda lilla orosmomentet hos Betis är försvarsspelet, som inte varit det bästa de senaste säsongerna.

Kikar vi på motståndet för Betis i den här spelformen, Las Palmas och Sporting Gijon, så tror jag att dessa lag kommer hamna långt efter i tabellen. Båda lagen har, till skillnad från Betis, väldigt oerfarna anfallare som inte alls testats på den här nivån förut. Kikar vi sedan på tränarfronten tycker jag att det saknas rutin även där. Paco Herrera tog förvisso upp Celta Vigo till högstaligan, men laget var sedan väldigt nära att åka ur, och då fick Herrera tacka för sig. Abelardo hos Sporting Gijon kommer direkt från b-laget och har ingen som helst erfarenhet som tränare på den här nivån.

Rutinen fäller avgörande för det här spelet där Betis är överlägsna Las Palmas och Sporting Gijon. Jag tror Betis kan ordna en placering i mitten, samtidigt som de andra två får svårt att hålla sig kvar. Hög insats på spelet!

/e@sy