Vi spinner vidare på långtidsspel där jag hittat ett intressant lir i vilket lag som gör minst mål i La Liga säsongen 15/16. Med tanke på hur det sett ut på försäsongen så förstår jag inte riktigt hur unibet tänker här. Vi synar med en slant!

  • Spelform: Lag gör minst mål
  • Spel: Las Palmas
  • Odds: 16,00 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

las palmas_180x180

Las Palmas är nykomlingar i La Liga sedan laget tog sig genom ett playoff från Segundan förra säsongen. Laget gjorde faktiskt flest mål i Segundan förra säsongen med 73 fullträffar, lika många som Betis. Men att göra dessa mål i andraligan är en sak, för det kommer inte gå lika lätt i år. Las Palmas hade ett fint anfallsspel förra säsongen med spelare som Jonathan Viera och framförallt lagets skyttekung Sergio Araujo, som stannade på 23 fullträffar. Men frågan är om dessa herrar håller på den här nivån? Där är jag väldigt osäker. Viera har testat i både Valencia och Rayo utan att göra allt för stor succé, och Araujo är helt färsk i sammanhanget. Och detta är alltså två spelare som ska leda laget offensivt..

Kikar vi på vad som värvats in i offensiv väg så är det egentligen bara brassen Willian, som hämtas från Zaragoza. Jag såg många matcher med Zaragoza förra säsongen och visst är han en vass spelare, men precis som de andra två helt färsk på den här nivån. I övrigt finns även forwarden Tana i truppen, som kommer från de egna leden, men där lär det inte bli mycket speltid under säsongen. Vi hittar inga målsprutare från mittfältspositionerna heller, så frågan är vem som ska göra målen för ölaget?

Tar vi en titt på de fem träningsmatcher som laget spelat så har man mäktat med två mål framåt, detta mot portugisiska Maritimo där Viera och Araujo gjorde ett varsitt. I övriga fyra träningsmatcher så har laget alltså gått mållösa, och det är inte mot några kanonlag direkt. Två derbyn mot Teneriffa har spelats där det blev förlust med 1-0 båda gångerna. Sedan har laget även åkt på pumpen mot Almeria (0-2) och Rayo (0-1). Lyckas man inte göra mål på lag från Segundan och ett av de sämsta lagen försvarsmässigt från La Liga, då är det illa.

Det är många om budet men Las Palmas ska kunna kriga om utmärkelsen minst mål i La Liga denna säsong, och vi får ett mycket trevligt odds på det. Vi kör en medelinsats på detta och hoppas på jackpott i slutet av maj nästa år.

/e@sy