Ett till långtidsspel på lager där vi kikar på en H2H-match mellan Neymar och Luis Suarez i Barcelona. Luis Suarez är med från start den här säsongen och jag tror han överglänser brassen när det kommer till antal mål.

  • Matchup: Neymar – Suarez
  • Spel: Suarez
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:30

barcelona_200x200

Om vi börjar med att kika på statistik från förra säsongen så landade Neymar 22 mål på sina 34 matcher. En klar förbättring från sin debutsäsong i La Liga, men jag tror inte han toppar förra årets siffra den här säsongen. Han är lite skadebenägen av sig och aningen vek i kroppen, vilket talar till Suarez fördel. Brassen har inte heller någon lyckad försäsong bakom sig, där han just nu har åkt på påssjuka och ser ut att missa helgens premiärmatch mot Athletic. När det ska till att bytas uppe på topp så tror jag dessutom att Neymar är den som ryker först, då han har en tendens att försvinna ju längre matchen lider.

Suarez fick göra sin debut rätt så sent förra säsongen, då han avtjänade en avstängning för en av sina bitattacker. Det blev till slut 26 matcher framträdanden i ligan och på dessa gjorde han 16 mål. Han gjorde hela 16 assist i sin debutsäsong och jag tror han tar för sig lite mer när han nu blivit varm i kläderna. Det kändes som han gjorde en hel del kompispass till Messi, och förhoppningsvis blir det fler avslut nu. Suarez har även en hyfsat bra försäsong i ryggen där han gjort en del mål, vilket alltid är bra att få igång målskyttet tidigt.

Kikar vi på positionen ute på planen så är det klar fördel för Suarez även där. Neymar håller till väldigt mycket på kanten och Suarez är placerad mer centralt. Där löper han konstant för att skapa sig utrymme och det lär resultera i många lägen när Barcelona sticker in bollar bakom backlinjen.


Ingen av dessa spelare har någon fördel när det kommer till frisparkar eller straffar, då Messi har ensamrätt på dessa. Då handlar det istället om spelmål och där tror jag att Suarez vinner över Neymar med en fem mål till slut om han får vara skadefri. Vi kör en insats strax över medel på detta!

/e@sy