Först till sju mål i La Liga brukar oftast bli en duell mellan de tre topplagen Atlético, Real Madrid och Barcelona. Men jag har studerat spelschemat noga och har hittat ett lag som jag tror kan skrälla till 45 ggr pengarna. Helt klart värt en liten slant!

  • Spelform: Först till sju mål
  • Spel: Celta Vigo (samma som ”någon annan”)
  • Odds: 45,00 @ betsafe
  • Insats: 1/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Celta Vigo har till att börja med tappat en del offensiv kraft från förra säsongen då Larrivey och Charles tackade för sig och försvann. Även dansken Krohn-Dehli kan anses som ett offensivt avbräck från sin mittfältsposition. Men jag tycker inte att Celta Vigo blivit så mycket sämre inför den kommande säsongen, snarare lite vassare framåt. Iago Aspas hämtades hem från Sevilla och det har märkts på honom under försäsongen att han trivs med att vara tillbaka. Han har öst in mål på försäsongen och har sett riktigt vass ut, så där har Celta Vigo troligtvis gjort ett riktigt fynd. Han är ett givet förstaval uppe på topp, troligtvis mellan Nolito och Orellana. Det är ett anfall av riktigt bra klass det.

Sedan har Celta Vigo intressanta spelare att fylla på med i slutskedet av matcherna, som inte vill annat än göra mål och visa upp sig. Guidetti känner vi alla till i Sverige och han har haft en hel del lyckade inhopp på försäsongen som resulterat i tidiga mål. En spelare som alltid kämpar hårt och han kommer bli jobbig att möta för motståndets försvarare när det är trötta ben ute planen. Även serben Drazic har signat för Celta, vilket är en spelare för framtiden och redan nu riktigt vass. Dock väldigt oprövad på den här nivån och endast 19 år gammal.

Kikar vi till spelschemat för Celta Vigo så är det en ganska gynnsam start man får på säsongen. Levante väntar i den första matchen på bortagräs och sedan har laget Rayo Vallecano och nykomlingen Las Palmas på hemmaplan i de efterföljande omgångarna. Om vi startar med Levante så har laget inte alls samma defensiva tänk längre, utan det är väldigt mycket full fart framåt och skit i det defensiva. Celta Vigo har ett mycket effektivt och snabbt passningsspel som kan komma väl till pass där. Kan vi få se en tre mål från laget i premiäromgången så är det inte alls omöjligt att man löser sammanlagt sju mål hemma mot defensivt svaga Rayo i omgång nummer två. Jag tror i alla fall att Celta löser sju mål på de tre inledande matcherna, och med lite flax så kan det räcka för det här spelet.

celta_200x200

Kikar vi på främsta utmanare så är det givetvis Real Madrid och Barcelona. Marängerna har inte direkt öst in mål de senaste matcherna och står inför ett hårt kämpande Sporting Gijon på bortaplan i premiären. El Molinon är aldrig en lätt arena att komma till och jag tror inte Real Madrid kommer ösa in mål där. Vidare så har laget Betis på hemmaplan och det är ett möte där Real Madrid haft en del problem de senaste matcherna. En 2-1 och 3-1 seger med sena mål de två senaste matcherna på Santiago Bernabeu. Går vi över till Barcelona har laget ett tufft spelschema inledningsvis mot defensivt starka lag i Athletic (borta), Malaga (hemma) och Atletico (borta). Hårt matchande på slutet och en sjuk Neymar tror jag sätter stopp för att Barcelona skulle nå sju mål först.

Valencia och Sevilla är två andra lag som kan utmana där jag känner att Valencia är mest intressant till 16,00 hos betsafe med öppningsmatch mot Rayo och vidare till Deportivo. Men laget är mitt uppe i ett kval till Champions League och matchen mot Deportivo är inte så lätt som många tror. Deportivo har stärkt upp defensiven och inte alls släppt in särskilt många mål på försäsongen. Men Mestalla brukar bjuda på bra tryck och visst kan det rinna iväg där om laget får en bra start. Sevilla har ett derby mot Malaga i premiäromgången och sedan väntar Atletico i match nummer två, så trots en bra offensiv tror jag inte på Sevilla först till sju mål.


Celta Vigo har en mycket bra offensiv och med tre gynnsamma matcher mot svagare motstånd tror jag inte det är helt omöjligt att laget hittar först till sju mål. När vi dessutom spelar på ”någon annan” slinker samtliga lag förutom Real Madrid, Barcelona, Atletico, Valencia, Villarreal, Athletic och Sevilla med på kupongen. Det är trots allt inte helt omöjligt att till exempel Granada skulle få en ordentlig islossning mot Eibar, eller att Rayo smäller in några mål på Valencia, som inte imponerat defensivt på försäsongen.

Ett roligt spel till fint odds, som testas med en mindre slant!

/e@sy