Vi spinner vidare på ett långtidsspel och förutspår botten av La Liga-tabellen 2015/16. Espanyol har åkt på en hel del jobbiga spelarförluster och lär få slita hårt för att säkra nytt kontrakt.

  • Spelform: Åker ur
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 11,00 @ bet365
  • Insats: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 14:00

espanyol_200x200

Espanyol hamnade på en 10:e placering under fjolårssäsongen och var som vanligt väldigt mycket upp och ner i sina insatser. Till slut hade laget 14 poäng till godo på nedflyttningsstrecket, men det är ett avstånd som jag tror kan krympa rejält den här säsongen. Laget har som sagt åkt på en hel del jobbiga spelarförluster, och inte värvat in särskilt starka namn för att ersätta.

Början vi framåt i planen, där Espanyol tappat mest, har spelare som Sergio Garcia, Lucas Vazquez och Christian Stuani lämnat. Garcia var i klubben under fem säsonger och hade en mycket bra fjolårssäsong med 14 mål och 9 assist på 35 matcher. Dessutom var han lagkapten och en ikon för hela klubben. Går vi vidare till Stuani så har han också gjort mycket nytta för klubben med 18 mål på 71 framträdanden. Inte den mest tekniska spelaren, men en hårt jobbande forward. Sedan har vi Lucas Vazquez, som var på lån från Real Madrid. Förvisso bara 3 mål på 31 matcher, men en otroligt sevärd spelare som bidrog till mycket när han fick chansen.

Kikar vi på vad som värvats in framåt hittar vi namn som Hernan Perez, Gerard Moreno och Burgui bland annat. Inga etablerade namn och det känns som Caciedo får dra ett stort lass framåt denna säsong. Espanyol har förvisso bara en förlust på sina sju träningsmatcher, men det har varit ganska varierat motstånd i dessa matcher. Sista uppladdningen inför premiären blev en klar 3-0 förlust mot segundalaget Girona. Sex mål framåt på sju träningsmatcher är ingenting som imponerar.

Går vi vidare på avdelning spelarförluster så har både mittback Moreno samt målvakt Casilla lämnat, vilket jag tycker är väldigt tunga avbräck. Casilla var en given förstakeeper förra säsongen och nu står Espanyol med två ganska jämna målvakter som inte alls är av samma klass. Moreno ser ut att ersättas av Enzo Roco (i Elche förra säsongen) och även där tycker jag att laget försvagas en hel del. Jag tycker uppsättningen backar ser väldigt svag ut och Espanyol har vunnit mycket på just ett starkt försvarsspel de senaste säsongerna.


Espanyol har ett ganska tufft spelschema inledningsvis med hemmamatcher mot Real Madrid och Valencia, plus bortamatcher mot Sociedad och Villarreal i de fem inledande omgångarna. En dålig start kan vara början på en katastrofal säsong. Nu finns det några lag som ser väldigt svaga ut inför säsongen, men detta är ett intressant långskott som kan sitta i krysset.

Med tanke på den tuffa inledningen för Espanyol så har jag även hittat ett till intressant spel på laget, nämligen första tränare att få kicken. Sergio Gonzalez är en mycket ung och orutinerad tränare som mycket väl kan få lämna om laget får en tung inledning.

Unibet erbjuder 26,00 på att Sergio lämnar först och det är värt en mindre slant (0,5/10 units).

/e@sy