Mindre än en månad kvar till la liga drar igång och spelbolagen börjar nu släppa lite långtidsspel. Här fokuserar jag på det lag i ligan som kommer släppa in flest mål under hela säsongen, vilket det här laget gjorde även under fjolårssäsongen.

  • Spelform: Lag som släpper in flest mål
  • Spel: Rayo Vallecano
  • Odds: 6,50 @ betsafe
  • Insats: 1/10 units
  • Spelstopp: 20/8 – 12:00

Rayo Vallecano gick otroligt tungt inledningsvis förra säsongen och halkade efter rejält. Men man hittade en otrolig toppform i slutskedet av säsongen och hasade sig upp till en 12:e plats till slut. Men man var alltså det lag som släppte in flest mål under hela säsongen, där försvarsspelet oftast var under all kritik. 80 insläppta kassar vart det till slut, vilket innebär ett snitt på strax över två insläppta per match.

vallecano_200x200

Till den här säsongen har man i vanlig stil blivit av med halva truppen, dessutom har man tappat de spelare som hade lite kvalité. Saul var kanske lagets bästa spelare förra säsongen på mittback/defensivt mittfält, och honom har Atlético Madrid plockat tillbaka, då han bara varit på lån. Man har även tappat mycket viktiga Arbilla i försvarslinjen, då han tagit steget till Espanyol. Två hårda avbräck för defensiven och man har inte gjort några större kraftansträngningar för att stärka upp den. Amaya har hämtats in från Real Betis, men det är en kille som visade hela förra säsongen att han inte håller någon större klass.

Kikar vi lite på de träningsmatcher som Rayo spelat hittills så ser vi att man haft problem med försvarsspelet där, detta trots att man stött på riktigt kasst motstånd. Både mot Granada B och Cartagena så släppte man in mål trots vinst, lag som till vardags håller till i den spanska tredjeligan. För några dagar sedan stötte man på aningen bättre motstånd i form av Murcia, som håller till i andraligan. Det blev förlust med 1-3 och då ska det nämnas att Murcia tappat ett par väldigt nyttiga spelare i anfallsväg.


Jag tippar att Rayo kommer gå en väldigt tung säsong till mötes, för det lag man har just nu ser inte alls särskilt bra ut. Paco Jemez är en otroligt skicklig tränare, men han kan knappast trolla med knäna ännu en säsong. Nu kan givetvis Rayo värva in lite defensiv kraft i truppen, men med den kassa man har så blir det knappast någon klasspelare. Man ska inte träningsspela mot ett enda la liga-lag på försäsongen, utan fokuserar på lag från segundan. Det kan bli ett otrevlig uppvaknande när man väl drar igång på allvar.

/e@sy