Vi har kommit lite längre än halvvägs in i La Liga och jag tänkte kika tillbaka på långtidsspelen jag placerade innan säsongen, för att kika till hur det ligger till. Det ser väldigt bra ut så här långt kan vi konstatera, men tyvärr är det väldigt långt kvar av säsongen.

Mina långtidsspel:

deportivo_200x200

Bästa nykomling – Deportivo la Coruna – 2,25 @ unibet - 4/10 units

Kommentar: Deportivo hade en tveksam start på säsongen men har nu trummat igång och plockat en hel del poäng på slutet. Enda hotet som jag ser det är Eibar som ligger tre poäng framför just nu. Men baskerna har urusel form och det känns som laget kommer sjunka mer och mer ju längre säsongen lider. Ett spel som helt klart är inom räckhåll.

Villarreal_200x200

H2H ligaplacering Villarreal vs Sociedad – Villarreal – 1,85 @ betsafe - 8/10 units

Kommentar: Villarreal har gjort en mycket bra säsong så här långt och placerar sig på en 6:e plats med 41 inspelade poäng. Den gula ubåten kommer slåss om europaplatserna även i år och har en bredd för att orka säsongen ut. Sociedad hittar vi 18 poäng bakom och det här tunga spelet är redan i hamn.

H2H antal ligamål Suarez vs Mandzukic – Mandzukic – 2,00 @ betsafe - 3/10 units

Kommentar: Mandzukic fick ett försprång på Suarez och därför tyckte jag att det här spelet var mycket intressant på förhand. Kroaten har heller inte gjort mig besviken med 11 mål så här långt för sitt Atletico Madrid. Luis Suarez har inte alls fått det att lossna med målskyttet och med sina 3 mål tror jag inte han kommer ikapp.

vallecano_200x200

Rayo Vallecano släpper in flest mål i La Liga – 6,50 @ betsafe - 1/10 units

Kommentar: Rayo Vallecano ser som vanligt svaga ut defensivt och har släppt in en hel del mål under säsongen. Tyvärr har Elche visat upp ett ännu sämre försvarsspel och släppt in 42 mål så här långt, men Rayo finns helt klart med i racet med 38 mål insläppta. Med lite tur kan det här spelet smita in till fint odds.

betis_200x200

Real Betis vinnare av Segunda Division – 3,50 @ unibet - 2/10 units
Barcelona B vinnare av Segunda Division – 10,00 @ unibet - 0,5/10 units

Kommentar: Vi kan börja med Barcelona B som hade en smakstart på säsongen och länge fanns med i toppen av tabellen. Men sedan kom förlusten en efter en och chanserna till en ligatitel är helt bortblåsta. Men det var också ett långskott med mindre insats.

Real Betis hade ingen större inledning på säsongen men har trummat igång på allvar nu och har kalasform. Med endast två poäng upp till Las Palmas på förstaplatsen är de grönvita helt klart med och slåss om ligatiteln.


Bortser vi från Barcelona B så ser långtidsspelen lovande ut och extra skönt att det tyngsta spelet redan är i hamn med så många matcher kvar. Teoretiskt sett så kan Sociedad gå om Villarreal, men det kommer aldrig hända.

/e@sy