Samtliga lag har nu spelat 19 omgångar av la liga, vilket innebär att vi har hunnit halvvägs in på säsongen. Jag tänkte dra igenom de långtidsspel jag la i höstas, för att kolla av hur det ser ut nu i halvtid.

sociedadgriezmann1

Real Sociedad före Malaga – odds 1,55 – 8/10 units

Real Sociedad har trummat igång nu på slutet och även fast man åkte på en rejäl snyting mot Villarreal (1-5) i senaste omgången så har man en betryggande ledning gentemot Malaga. 12 poäng tror jag inte Malaga hämtar in och det här spelet känns väldigt stabilt i dagsläget.

——————————————-

Osasuna gör minst mål i ligan – odds 2,95 – 5/10 units

Osasuna har haft rejäla problem med målskyttet hittills under säsongen och även fast man gjort en del mål på slutet så tycker jag offensiven är bedrövlig. Endast Betis har gjort färre mål i ligan just nu och det här spelet känns helt ok tycker jag.

——————————————-

Athletic Bilbao topp 6 – odds 3,40 – 5/10 units

Förutom de tre topplagen så tycker jag utan tvekan att Athletic Bilbao och Villarreal är de som imponerat mest hittills. Athletic ligger på en fjärdeplats just nu och spelet ser bara bättre och bättre ut för varje match som går. Har hela 13 poäng till godo på Valencia som ligger sjua, så räkna iskallt med att Athletic slåss om en topp 6 placering i slutet på säsongen!

——————————————-

Rayo Vallecano de Madrid v Elche FC - La Liga

Rayo Vallecano att åka ur – odds 5,00 – 4/10 units

Rayo Vallecano tappade alla sina stjärnor inför säsongen och när man dessutom hade en taskig ekonomi så kom det inte in några spektakulära värvningar. Placerar sig som nästjumbo just nu och även fast det är tätt i botten så tror jag Rayo kommer få väldigt svårt att hålla sig kvar.

——————————————-

Rayo Vallecano att hamna sist – 30,00 – 1/10 units

Smällde även till med en liten slant på att Rayo hamnar absolut sist i ligan när den ska summeras. Ett spel som jag är väldigt nöjd med i dagsläget då försvarsspelet har varit katastrofalt dåligt. Då jag tror att Betis kommer ta sig i kragen så är det inte alls omöjligt att det här spelet sitter.

——————————————-

Levante att åka ur – 5,00 – 2,5/10 units

Levante har gått överraskande bra och placerar sig i mitten av tabellen just nu. Men man har haft en stor portion tur i många matcher och finns det någon rättvisa så kommer bollen börja studsa åt fel håll snart. Har sju poäng ner till nedflyttningsstrecket och med tanke på hur spelet sett ut så kommer man sjunka.

——————————————-

Sevilla över 52,5 mål – 1,85 – 7/10 units

Sevilla värvade anfallskraft till den här säsongen och den här låga linan fick vi nog tack vare att Navas samt Negredo flyttade till England. På sina 19 matcher har laget gjort hela 36 mål framåt, vilket innebär att vi endast behöver 17 mål till på resterande 19 matcher. Det ska ett lag som Sevilla fixa och det här spelet känns väldigt säkert!

——————————————-

villarrealuche1

Villarreal bästa uppflyttade lag – 1,70 – 6/10 units

Villarreal är utan tvekan den här säsongens överraskning med en femteplats just nu. Jag trodde absolut inte man skulle dansa kring nedflyttningsstrecket, men jag trodde heller inte man skulle vara så här högt upp. Med 15 poäng till godo på Almeria och 16 poäng till godo på Elche så kommer jag redan nu rätta det här spelet som vinst.

——————————————-

Real Betis före Sevilla – 2,40 – 4/10 units

Enda spelet som jag är ute och cyklar rejält på är att Betis ska hamna före Sevilla. Betis har underpresterat hittills denna säsong och har endast spelat till sig 11 poäng. Sevilla har inte imponerat överdrivet mycket heller, men med 19 poäng ner till Betis så är det här spelet så kört som det kan bli.

——————————————-

Malaga under 50,5 poäng – 1,86 – 6/10 units

Malaga blev av med sina stjärnor för andra säsongen i rad och man får säga att laget gjort det helt ok ändå med tanke på spelarmaterialet. Med 20 inspelade poäng på första halvan av säsongen så gäller det att man gör en ruskigt bra andra halva för att gå över den här linan. Det tror jag inte man kommer fixa och det här spelet känns riktigt bra!

——————————————-

Athletic Bilbao före Sociedad – 2,20 – 5/10 units

Athletic Bilbao har som sagt imponerat väldiga och man ligger just nu fyra poäng framför Sociedad. Min tanke med det här spelet var att Sociedad skulle gå vidare i europaspelet och mattas av i ligan. Nu åkte man ju tyvärr ur Champions League och när man dessutom hamnade sist i gruppen så blev det heller inget Europa League. Men Athletic är helt klart det starkare laget av dessa två och jag tycker fortfarande spelet känns bra.

——————————————-

Neymar Is Unveiled At Camp Nou As New Barcelona Signing

Neymar över 10,5 assist under säsongen – 1,90 – 8/10 units

Neymar har väl inte gjort någon braksuccé i Barcelona inledningsvis på säsongen, vilket jag heller inte väntat mig första säsongen i la liga. Men han har ändå producerat åtta assist så här långt och även fast han finns på skadelistan nu så ska han kunna fixa tre assister till i ligan.


Jag måste säga att det ser väldigt bra ut så här långt och det skulle förvåna mig oerhört om det inte blir plussiffror på dessa spel i slutet av säsongen. Det hade givetvis smakat lite extra bra för plånboken om Rayo Vallecano hamnar sist och åker ur la liga, något som inte alls känns omöjligt i nuläget. Men vi får vänta lite då ligan avgörs först i mitten på maj, hoppas man är lika positiv då!

Nästa gång jag är tillbaka här så tänkte jag lista de sämsta anfallarna i den spanska ligan, där det finns en hel del odugliga herrar att välja bland.

Allt gott!

/e@sy