Lukaku

Helgens största övergångar

Wayne Rooney – Everton

Wayne Rooney flyttar tillbaka till Everton efter över 10 säsonger i Manchester United. Rooney gjorde sin debut i Premier League för Everton redan som 16-åring och fem dagar före sin 17-årsdag gjorde han sitt första Premier League i en seger mot Arsenal. Inför säsongen 04/05 köpte Manchester United Rooney för strax över 25 miljoner pund. Rooney har sedan dess gjort hela 183 mål 393 matcher i Premier League för United. Rooney har även under de senaste åren varit lagkapten i Manchester United. Övergången är en del i dealen som gör att Lukaku flyttar till Manchester från Everton. Rooneys kontrakt med Liverpool-klubben sträcker sig över två år. Wayne Rooney har med United vunnit 15 titlar och även en rad individuella titlar såsom PFA Player of the Year.

 

Romelu Lukaku – Manchester United
Evertons bästa målskytt förra säsongen har nu lämnat klubben. Ny klubbadress blir Manchester United och Lukaku ses troligtvis som en ersättare till Zlatan Ibrahimovic. Lukaku kom till Everton 2014 och har sedan dess gjort 68 mål på 133 starter i Premier League. Belgaren har under de senaste åren också varit mer eller mindre ordinarie i Belgiens landslag och Lukaku har under kvalet till VM 2018 i Ryssland stått för sex mål på fem starter. Manchester och Everton har kommit överens om en övergångssumma på omkring 800 miljoner svenska kronor. Det enda som fattas nu är att Lukaku ska skriva på sitt kontrakt och att han läkarundersöks.

 

Kommer Lukaku ösa in mål i Unitedtröjan och lyfta laget mot en Premier League-titel? Spela på att Lukaku vinner skytteligan i Premier League hos Bethard till oddset 5.50.