Mitt första blogginlägg här på sidan och jag tänkte gå igenom de långtidsspel jag tipsa om i la liga innan det drog igång i höstas och se hur de ligger till. Vi har hunnit lite mer än halvvägs in i ligan och jag tycker det ser bra ut än så länge.

Valencia topp-4 till 2,10 @ bet365 – 7/10 units

Kommentar:

Valencia har inte direkt imponerat på mig denna säsong då man varit för ojämna i prestationerna. Men man ligger trots allt 6:a i tabellen och har bara två poäng upp till Malaga på en 4:e plats. Man har en riktigt bra trupp och jag tycker det finns en bra möjlighet till att man kommer knipa en fjärdeplats till slut, för varken Barcelona, Atlético eller Real Madrid kommer man rå på. Men Betis och Malaga tycker jag man ska kunna passera då dessa lag överpresterat lite hittills denna säsong och jag tror inte man orkar distansen ut.

Atlético Madrid topp-4 till 2,10 @ bet365 – 7/10 units

Kommentar:

Atlético har gjort det otroligt bra hittills denna säsong och för stunden placerar man sig på en 2:a plats i tabellen bakom Barcelona. Med 50 inspelade poäng innebär det att man har 15 poäng till godo på Betis som ligger 5:a, ett försprång som man absolut inte kommer släppa med ungefär 16 omgångar kvar att spela. Det ska alltså till ett total genomklappning ifrån Atléticos sida om det här spelet inte ska sitta.

Real Sociedad topp-10 till 3,20 @ unibet – 8/10 units

Kommentar:

Jag ropade ut Sociedad till denna säsongs överraskning och man har väl ändå gjort det helt ok måste jag säga. En 8:e plats i dagsläget och man har en riktigt fin form för tillfället där man bland annat slagit Barcelona nyligen. Tycker laget borde legat lite högre upp faktiskt, men en massa oavgjorda matcher som borde varit vinster har satt lite käppar i det hjulet. Hoppas Sociedad kan rida på den fina vågen ut här på slutet och fixa en topp-10 placering!

Real Sociedad att sluta före Athletic Bilbao till 4,70 @ unibet – 5/10 units

Bilbao trodde jag skulle bli en besvikelse denna säsong då man blev av med Javi Martinez och inledde ett tjafs Fernando Llorente. Bilbao hittar vi på en 13:e plats för tillfället och man har sju poäng upp till Sociedad. Offensivt tycker jag dessa lag är väldigt jämna och kan matcha varandra, men ser vi till det defensiva så har Sociedad en mycket stabilare grund att stå på. Det här var ett kanonodds innan säsongen drog igång och jag hoppas att Sociedad kan fortsätta hålla Bilbao bakom sig.

Levante topp-6 till 10,00 @ unibet – 4/10 units

Kommentar:

Ett spel som jag direkt ångrade när Levante gjorde sig av med förra säsongens succéspelare Arouna Koné. Men man fick in Martins som ersättare och jag måste säga att laget gjort det väldigt bra hittills och överraskat på mig, en 9:e plats i dagsläget och endast en poäng upp till topp-6 har man. Nu tror jag inte laget kommer hamna topp-6 när vi summerar säsongen, men ingenting är omöjligt och man är ju helt klart med i ”racet”.


Alla spel känns alltså högst levande och det är bara Levante som jag känner mig tveksam kring. Vi får hoppas på en fin avslutning från Valencia och Sociedad så ska vi nog kunna få lite återbäring på dessa spel om ni ryggade innan säsongen drog igång.

Ni hittar mig även på twitter @enklapengar

/e@sy