Över 1000 kvinnor, och en handfull män, deltog i Dag 1 av World Series of Poker (WSOP) Ladies $1 000 No Limit Texas Hold’em Championship.

Av dessa klarade sig 138 kvinnor och noll män vidare till Dag 2, inklusive La Sengphet som lyckades få ihop 148 500 och därmed kommer att inleda Dag 2 som markeretta. Andra spelare vi kommer att få ser mer av är bland annat Liv Boeree, Linda Johnson, Wooka Kim, Lacey Jones, och 2008 års vinnare Svetlana Gromenkova.

Förstaplatsen i turneringen är värd $192 000.

Det är inte tillåtet att utestänga någon från en pokerturnering i Las Vegas för att personen är av ett visst kön, vilket innebär att de män som så önskar kan delta i Ladies events. I år dök bland annat Shaun Deeb upp klädd i kvinnokläder. Enligt Deeb själv deltog han för att stödja ett välgörande ändamål. Han avslöjade också att den som klätt och sminkat honom var ingen mindre än det brittiska pokerproffset Liv Boeree, som även hon deltog i turneringen.

Vissa irriterade röster höjdes över det manliga deltagande, men regerande National Heads-Up Poker mästaren Annie Duke tog det hela med ro.

”Det är [också]ett sätt att visa att poker inte är som tennis. Män är inte mentalt starkare än vad vi är, så det finns ingen anledning att ha separata tävlingar. Om det fanns event för enbart män skulle folk uppmuntra kvinnor att delta,” kommenterade hon i en intervju med Poker News Daily.