Phil Laak har nu påbörjat sitt försök att slå det gamla rekordet för längsta pokersession. Rekordet innehas för närvarande av Paul Zimbler som spelade poker 75 timmar i streck förra året. Laaks mål är att hålla ut i 80 timmar för att slå rekordet med god marginal.

När Zimbler slog rekord förra året spelade han heads-up poker mot cirka 200 olika motståndare, inklusive Annette Obrestad och Mike Matusow.

I samband med rekordförsöket samlar Laak in pengar till välgörenhetsorganisationen Camp Sunshine som erbjuder stöd till familjer där ett eller flera barn drabbats av någon svår sjukdom.

Laak twittrar kontinuerligt medan han spelar, så för den som önskar går det att följa hela försöket online. Än så länge handlar de flesta twitterinlägg om vad han äter och hur sömnbristen påverkar honom. Han gissar bland annat att hans första hallucination kommer att vara marker som flyter omkring.

Många spelare har kommit förbi Laaks pokerbord på Bellagio i Las Vegas för att beskåda rekordförsöket och en hel del av dem har också slagit sig ned för att spela mot honom. Det spel som pågår är ett $10/$20 NLHE cash game. Till skillnad från Zimbler spelar Laak inte heads-up utan har flera motspelare samtidigt.

Mer information finns på Laaks twittersida: http://www.pokernews.com/twitter/RealPhilLaak/
Rekordförsöket streamas även till sidan http://acejones.com/unabomber-poker.htm